Géén boekingskosten Geld-Terug-Garantie*

Wat wil je weten?
Faillissement FTI
Tijdens het boeken
Na het boeken
Geld-Terug-Garantie
Voor mijn vakantie
Tijdens mijn vakantie
Na mijn vakantie
Verzekeringen
Coronavirus en mijn vakantie
Coronatest

Veelgestelde vragen

Laatste update: 6 juni 2024 - (17:00)

Op deze FAQ pagina hopen we je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Kan je geen passend antwoord op je vraag vinden, neem dan gerust contact met ons op! 

Wat is onze werkwijze?

Achter de schermen zijn we continu druk bezig met het in kaart brengen van eventuele gevolgen voor de vakanties van onze klanten. Wanneer je vakantie geannuleerd wordt door ons of de uitvoerende reisorganisatie, brengen we je daar altijd zo snel mogelijk van op de hoogte. Hoor je niks van ons, dan kan je er dus vanuit gaan dat wij geen bericht hebben ontvangen van de uitvoerende reisorganisatie of hier zelf nog geen besluit over hebben genomen. Gelukkig geldt hier inmiddels: geen bericht is vrijwel altijd goed bericht.

Je ontvangt dus van de uitvoerende reisorganisatie een passende oplossing voor een eventueel geannuleerde vakantie. Wij houden je hier uiteraard van op de hoogte. Heb je geen idee met welke reisorganisatie je op vakantie gaat? Check dan even je boekingsbevestiging om te zien bij welke reisorganisatie je vakantie is ondergebracht. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kijken we natuurlijk graag even met je mee. Neem daarvoor even contact met ons op.

Reizen binnen de EU 

Voor mensen die naar Nederland reizen van binnen de EU/Schengen is het per 23 maart 2022 niet meer nodig om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs op zak te hebben. Ook voor EU-burgers die vanuit landen buiten de EU/Schengen naar Nederland reizen, zijn er geen inreismaatregelen meer. Voor iedereen die naar Nederland reist, is het advies om een zelftest te doen direct na aankomst en op dag 5. Voor niet-EU-burgers geldt nog steeds een EU-inreisverbod. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor reizen uit veilige landen, mensen die gevaccineerd of hersteld zijn en voor bepaalde reisdoelen. 

BeachCheck – eigen vakanties

Wanneer je vakantie een pakketreis betreft waarbij BeachCheck als touroperator verantwoordelijk is, dan proberen wij bij een gewijzigd reisadvies zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van onze leveranciers. We houden je in dat geval natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte van de eventuele wijzigingen met betrekking tot jouw vakantie.

Geld-Terug-Garantie

Is BeachCheck genoodzaakt om je vakantie te annuleren, dan krijg je gewoon je geld terug! 

Coronavoucher

Wij geven géén coronavouchers meer uit als we een vakantie moeten annuleren. Vanaf december 2020 betalen wij de reeds betaalde reissom dan ook gewoon terug. Je ontvangt het bedrag binnen maximaal 2 weken terug. 
 

Raadpleeg de website van het ANVR voor overige vragen en/of uitleg omtrent het coronavirus en de eventuele impact op jouw vakantie.

Faillissement FTI
Touroperator FTI is failliet, wat betekent dit voor mijn vakantie?

Op onze boekingsbevestiging vind je de uitvoerende reisorganisatie van je vakantie. Is de uitvoerende reisorganisatie inderdaad FTI, dan gaan wij uiteraard voor je op zoek naar een alternatief. Het liefst in dezelfde accommodatie en met dezelfde vertrekdata en voorwaarden, maar dit is afhankelijk van de mogelijkheden die er op dat moment zijn. We gaan aan de slag op volgorde van vertrek, dus dat betekent dat we als eerste aan de slag gaan voor klanten die binnenkort al zouden afreizen naar hun vakantiebestemming. Vertrek je pas later dit jaar, dan vragen we je om bericht van ons even af te wachten. Je bent in goede handen en we doen achter de schermen alles om onze klanten alsnog aan een fijne vakantie te helpen. 

Is je vakantie niet ondergebracht bij FTI, dan hoef je je geen zorgen te maken. Er verandert niks voor jouw vakantie. 

Ben ik nu mijn geld kwijt?

Nee, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je betaalde reissom is geheel veilig. FTI heeft voor alle vakanties een garantiecertificaat afgegeven van het Duitse garantiefonds voor reizen (DRSF). Dit is vergelijkbaar met het Nederlandse Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). 

Tijdens het boeken
Waarom garanderen jullie de prijs in de kassabon voor één uur?

Prijzen veranderen enorm snel in de reiswereld. Omdat een dynamische BeachCheck pakketreis uit meerdere elementen bestaat, zoals vlucht, transfer en accommodatie, wijzigen prijzen vaak dus binnen een uur. Dat komt omdat er enorm veel verschillende reisorganisaties zijn die vissen uit dezelfde vijver van prijzen. De laatste vliegstoel of kamer kan dus in de tussentijd verkocht zijn via een andere aanbieder. 

Als service naar onze klanten garanderen wij de prijs daarom voor de duur van één uur. Verandert de prijs binnen dat uur en wordt het pakket duurder om in te kopen, dan neemt BeachCheck het verschil voor haar rekening. Wel zo eerlijk!

Zijn vluchttijden altijd definitief?

Nee, de vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Touroperators en luchtvaartmaatschappijen mogen de vluchtgegevens wijzigen, zolang de vlucht nog steeds op dezelfde datum wordt uitgevoerd. Er kan ook op een later moment besloten worden om een tussenlanding te maken.

Kan ik direct ruimbagage toevoegen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om direct bagage bij te boeken op onze website. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, neem dan gerust even contact met ons op via telefoon, chat of e-mail.

Heb je de boeking al reeds gemaakt en wil je later nog ruimbagage bijboeken, dan kan dat in de meeste gevallen op de website van de vliegmaatschappij. Log in met het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op onze boekingsbevestiging) en ons e-mailadres info@beachcheck.com. Kom je hier zelf niet uit, dan willen we je hier gerust bij helpen.

Houdt rekening met het feit dat het achteraf bijboeken van ruimbagage vaak duurder is dan tijdens het boekproces. We raden je dan ook aan om dit direct bij te boeken op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om een boeking te maken?

We accepteren alleen boekingen waarbij de hoofdboeker minimaal 18 jaar of ouder is.

Let op! De hoofdboeker moet altijd deelnemer zijn van de reis. Het is dus niet mogelijk om als volwassene een vakantie voor een minderjarige te boeken en zelf niet deel te nemen.

Ga je op vakantie naar Spanje of Portugal?
Let ook dan goed op, want deze bestemmingen hanteren extra regels met betrekking tot de minimumleeftijd. In deze landen is het namelijk wettelijk verplicht dat per kamer ten minste één persoon 18 jaar of ouder is.

Wanneer is mijn boeking definitief?

Voordat je de boeking af kan ronden op onze website, dien je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van BeachCheck en de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie die vermeldt staan bij boekstap 3. Ga je akkoord met deze voorwaarden en rond je de boeking af door een betaalmethode te kiezen en dit succesvol te doorlopen, dan is de boeking definitief. 

Wanneer jouw boeking definitief is kan er niet meer kosteloos van de boeking afgezien worden. Ook voor eventuele wijzigingen kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Wat is de hoogte van de aanbetaling?

De aanbetaling van een vakantie bedraagt 20% van de totale reissom. Naast een percentage van de reissom bevat het aanbetalingsbedrag ook de volledige kosten van de annuleringsverzekering, de bijdrage voor het Calamiteitenfonds en de SGR Consumentenbijdrage. 

Het resterende deel van de reissom betaal je 6 weken voor vertrek. Boek je een vakantie en vertrek je binnen 6 weken? Dan betaal je direct de volledige reissom bij het maken van je boeking. 

Op de website kan ik voor maximaal 8 personen boeken, hoe zit dat?

Bij groepsboekingen kijken we graag even met je mee. Mocht het reisgezelschap groter zijn dan 8 personen, neem dan even contact met ons op (liefst per e-mail) voor een passend reisvoorstel. 

Mijn naam staat niet correct op de boekingsbevestiging, hoe kan ik dit wijzigen?

Heb je bij het maken van jouw boeking per ongeluk een foutje gemaakt? Goed dat je het in ieder geval hebt opgemerkt achteraf, want het is erg belangrijk dat je naam volledig en correct op je boekingsbevestiging staat. 

Wanneer je een foutje hebt ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zullen de wijziging doorgeven aan de leveranciers waar je vakantie is ondergebracht. Mogelijk worden hier kosten aan verbonden door de desbetreffende leverancier(s). We zullen je hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte brengen. 

Ik wil iets wijzigen aan mijn boeking. Wat zijn de kosten hiervoor?

De kosten van een wijziging zijn afhankelijk van de touroperator en/of airline waarbij je hebt geboekt. Wij zullen je indien gewenst op de hoogte brengen van deze kosten. Naast de wijzigingskosten van de touroperator en/of airline brengt BeachCheck voor iedere wijziging € 25,- wijzigingskosten in rekening.

Ik kan geen tussenvoegsel invoegen bij mijn naam. Hoe los ik dit op?

In een enkel geval komt het weleens voor dat een tussenvoegsel niet herkend wordt door ons reserveringssysteem. In dat geval mag je het tussenvoegsel bij de achternaam plaatsen. 

Wat zijn de bankgegevens van BeachCheck?

Het rekeningnummer van BeachCheck is NL61 INGB 0679214941 t.n.v. TUI Nederland N.V ho BeachCheck of Disma Reizen B.V. 

Waar bestaan de extra kosten van € 12,50 uit?

Wij brengen een bedrag van € 12,50 in rekening voor de bijdragen aan het Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en de SGR Consumentenbijdrage (€ 5,- per persoon). 

Calamiteitenfonds

Krijg je tijdens je vakantie te maken met een calamiteit? Bijvoorbeeld een natuurramp of het uitbreken van onlusten? Dan is de garantie van het Calamiteitenfonds er voor je.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Stichting Garantiefonds Reisgelden zorgt ervoor dat wanneer een reisorganisatie door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen, jij je geld terug krijgt.

Na het boeken
Mijn boeking is op aanvraag, wat betekent dat?

Zodra wij jouw reservering en betaling in goede orde hebben ontvangen, is het mogelijk dat wij nog moeten wachten op een bericht van de reisorganisatie en/of leverancier. De boeking is in dat geval op aanvraag. Het kan zijn dat er tijdens jouw boeking een foutje gemaakt is, er tijdens het boeken een technische storing heeft plaatsgevonden in het reserveringssysteem of dat de vliegtickets of kamer onverhoopt niet meer op voorraad is. 

Normaal gesproken duurt het maximaal 48 uur voordat we bericht hebben of jouw vakantie aanvraag akkoord is. Uiteraard doen we er alles aan om te zorgen dat jouw vakantie doorgang kan vinden met de voorwaarden zoals je ze op onze website geboekt hebt. Is jouw vakantie (deels) onverhoopt niet akkoord, dan krijg je de (aan)betaling uiteraard direct terug gestort. Zijn er alternatieven, dan laten we dit natuurlijk aan je weten. 

Ik heb net geboekt en geen boekingsbevestiging ontvangen, wat nu?

Mocht het voorkomen dat je geen boekingsbevestiging hebt ontvangen, check dan eerst even de spamfolder van jouw mailbox. Mocht de bevestiging ook daar niet in terecht gekomen zijn, neem dan contact met ons op via info@beachcheck.com. 

Geld-Terug-Garantie
Wanneer is de Geld-Terug-Garantie van toepassing?

De Geld-Terug-Garantie is van toepassing als BeachCheck genoodzaakt is om je vakantie te annuleren, bijvoorbeeld omwille van COVID-19. Heeft je vakantiebestemming op het moment van boeken een oranje reisadvies, dan geldt het volgende:

 • De Geld-Terug-Garantie geldt wel in het geval BeachCheck besluit de geboekte vakantie niet langer uit te voeren, omdat de situatie ter plaatse bijvoorbeeld verandert of het reisadvies verder aangescherpt wordt (van oranje naar rood).
 • De Geld-Terug-Garantie geldt niet in het geval BeachCheck de geboekte vakantie uitvoert maar jij de vakantie wil annuleren.

Hierbij willen we benadrukken dat wij alleen vakanties aanbieden naar bestemmingen met een oranje reisadvies waarbij een veilige en comfortabele vakantie mogelijk is. 

Als ik zelf mijn vakantie annuleer, krijg ik dan ook mijn geld terug?

Nee, de Geld-Terug-Garantie is niet van toepassing wanneer de hoofdboeker zelf zijn of haar vakantie annuleert. In dat geval zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Krijg ik de kosten voor elders bijgeboekte extra's ook terug?

Nee, wij vergoeden geen kosten die elders gemaakt zijn voor bijvoorbeeld ruimbagage, een parkeerplaats bij de luchthaven of het hondenpension. Alle bijgeboekte extra's op onze website worden wel door ons terugbetaald in het geval van een annulering door BeachCheck. 

Heb je via BeachCheck een reis- en/of annuleringsverzekering bijgeboekt en annuleert BeachCheck jouw vakantie, dan wordt de betaalde premie aan je gerestitueerd. 

Is de Geld-Terug-Garantie van toepassing als ik positief test op corona?

Nee, de Geld-Terug-Garantie is niet van toepassing wanneer jij of iemand uit je reisgezelschap positief test op het coronavirus. In het geval van een positief testresultaat voor vertrek willen we je vragen om contact op te nemen met je reisverzekeraar. Heb je geen annuleringsverzekering of biedt deze onvoldoende bescherming, neem dan contact op met ons Contact Center. 

Voor mijn vakantie
Hoe kan ik online inchecken?

Online inchecken is meestal vrij eenvoudig en snel afgerond. Wel heeft elke luchtvaartmaatschappij eigen regels met betrekking tot het online inchecken. Lees de voorwaarden op het ticket dat je van ons ontvangt bij je reisbescheiden daarom altijd goed door.

Online inchecken is verplicht bij de volgende vliegmaatschappijen:

 • Ryanair
 • TUI Fly Germany
 • Easy Jet
 • Eurowings
 • Condor
 • Sunexpress

Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen waarbij het niet mogelijk is om online in te checken. Wanneer je met één van de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegt, kun je gratis inchecken bij de balie op de luchthaven:

 • Aegean Airlines
 • Freebird
 • Onur Air

 

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn op de luchthaven?

Schiphol Airport

Hoe laat je op Schiphol aanwezig dient te zijn hangt af van de vliegmaatschappij. Houdt over het algemeen rekening met 2 uur voor vertrek voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor vertrek voor bestemmingen buiten Europa.

Eindhoven Airport

We adviseren je om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op Eindhoven Airport. Check voor de zekerheid nog even bij je vliegmaatschappij hoe laat je aanwezig dient te zijn. Heb je thuis nog niet ingecheckt voor je vlucht, doe dat dan als eerste wanneer je op de luchthaven arriveert. Heb je alleen handbagage bij? Dan kan je in principe gelijk doorlopen richting de controle. Heb je ook ruimbagage bij? Ga dan op zoek naar een bagage drop off balie. Ook zijn er op Eindhoven Airport een aantal Drop&Go systemen aanwezig, waarmee je zelfstandig je ruimbagage in kan checken.

Groningen Airport Eelde

De incheckbalies op Groningen Airport Eelde zijn altijd 2 uur voor vertrek van jouw vlucht geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Check altijd even de instructies van de vliegmaatschappij voor de definitieve sluitingstijd.

Brussels Airport

Voor vluchten binnen Europa adviseert Brussels Airport om 1,5 tot 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa, dan dien je 3 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Rotterdam The Hague Airport

Vanwege verbouwingswerkzaamheden en langere wachtrijen adviseert Rotterdam The Hague Airport om zeker 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Maastricht Aachen Airport

Voor vertrek vanaf Maastricht Aachen dien je minimaal 2 uur van tevoren aanwezig op de luchthaven. De incheckbalies zijn 2,5 uur voor vertrek geopend.

Is ruimbagage bij mijn vakantie inbegrepen?

Iedere vliegmaatschappij heeft eigen, soms strenge regels met betrekking tot ruimbagage. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is ruimbagage helaas niet meer standaard bij de prijs inbegrepen en kun je de ruimbagage online bijboeken.

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Het is overigens vaak voordeliger om ruimbagage direct bij te boeken. In sommige gevallen is het achteraf bijboeken van ruimbagage namelijk een stuk prijziger. Om hoge kosten te voorkomen is het niet aan te raden om te wachten met het bijboeken van ruimbagage tot je al op het vliegveld bent.

Informatie over ruimbagage vind je altijd op de boekingsbevestiging die je van ons ontvangt na het maken van een reservering.

Mocht je geen ruimbagage hebben bijgeboekt op het moment dat je de reservering hebt afgerond, dan kun je in de meeste gevallen zelf via de website van de luchtvaartmaatschappij de door jouw gewenste ruimbagage bijboeken. Gebruik hiervoor het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op de boekingsbevestiging) en ons e-mailadres: info@beachcheck.com.

Kan ik zelf ruimbagage bijboeken?

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Heb je de boeking al reeds gemaakt en wil je later nog ruimbagage bijboeken, dan kan dat in de meeste gevallen op de website van de vliegmaatschappij. Log in met het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op onze boekingsbevestiging) en ons e-mailadres info@beachcheck.com. Kom je hier zelf niet uit, dan willen we je hier gerust bij helpen.

Houdt rekening met het feit dat het achteraf bijboeken van ruimbagage vaak duurder is dan tijdens het boekproces. We raden je dan ook aan om dit direct bij te boeken op onze website.

 

Hoe maak ik een stoelreservering?

Het is bij veel luchtvaartmaatschappijen mogelijk om online een stoel te reserveren voor aanvang van de vlucht. De makkelijkste manier om dit te regelen is door in te loggen op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je logt gemakkelijk in met het reserveringsnummer van de vlucht en eventueel ons e-mailadres: info@beachcheck.com.

Nadat je bij de luchtvaartmaatschappij bent ingelogd, kun je de actuele prijzen voor een stoelreservering opvragen.

Heb ik een vaccinatie nodig voor mijn vakantiebestemming?

Wij raden je aan om bij twijfel ruim een maand voor vertrek het reisadvies van de GGD te checken om te bepalen of je één of meerdere vaccinaties nodig hebt voor je vakantiebestemming. Dit is eenvoudig te checken op de speciaal daarvoor ingerichte pagina op de website van de GGD

Kan ik een voorkeur of wens doorgeven?

Zeker. Wil je tijdens je verblijf bijvoorbeeld gebruikmaken van een babybedje of een kinderstoel, raden wij je aan om contact met ons op te nemen via e-mail, chat of telefoon. Wij zullen je voorkeur dan aan de accommodatie doorgeven.

Let op! Voorkeuren kunnen wij niet garanderen. Voor het toekennen hiervan zijn wij altijd afhankelijk van onze partners. 

Hoe reserveer ik een parkeerplaats op de luchthaven?

Zodra je thuis de deur achter je op slot draait, wil je natuurlijk zorgeloos vakantie gaan vieren. Door een parkeerplaats te reserveren op de luchthaven van vertrek bespaar je veel tijd en mogelijke zorgen.

Mocht je interesse hebben in een parkeerplaats op de luchthaven, neem dan gerust contact met ons op via e-mail, chat of telefoon. Wij zullen je dan een vrijblijvende offerte voor een parkeerplaats toesturen voor de vertrekluchthaven van jouw keuze. 

Let op! Het is helaas niet mogelijk om een parkeerplaats via BeachCheck te reserveren op Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. 

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Je ontvangt je reisbescheiden van ons uiterlijk 8 tot 10 dagen voor vertrek. Ligt de vertrekdatum binnen 8 dagen, dan ontvang je de reisbescheiden uiteraard zo snel mogelijk van ons. 

Wat betekent 00:00 uur op mijn vliegticket?

Wanneer er op onze website of de boekingsbevestiging een vluchttijd van 00:00 uur staat vermeld, betekent dit dat de officiële vluchttijden nog niet bekend zijn. 

Ik vlieg van / naar een Duitse luchthaven. Waar moet ik rekening mee houden?

Vertrek je vanuit een Duitse luchthaven naar jouw vakantiebestemming en/of vlieg je terug via Duitsland, dan dien je rekening te houden met de Duitse coronamaatregelen en aanvullende regels voor Nederlanders.

Je dient rekening te houden met de volgende maatregelen:  

 • Check voordat je op reis gaat het reisadvies dat momenteel geldt voor Duitsland. Je dient bijvoorbeeld een coronabewijs te kunnen overleggen. Dit kan een vaccinatie-, herstelbewijs of een negatief testresultaat van een PCR- of antigeensneltest zijn.
 • Zorg ervoor dat je een coronabewijs kan overleggen wanneer je terug vliegt via Duitsland.
 • Bij terugkomst dien je je ook aan te melden via deze link.
Hoe regel ik een visum voor mijn vakantie?

Gemakkelijk een visum aanvragen voor je vakantie!
 

 • Eenvoudig en veilig online
 • Geen verborgen kosten
 • Snelle service
 • Beveiligde betaalopties, inclusief iDeal

Bij BeachCheck bieden we vakanties aan binnen en buiten Europa. Voor een vakantie buiten Europa dien je vaak in het bezit te zijn van een geldig visum. Denk eraan dat je voor je op reis gaat deze reisdocumenten goed geregeld zijn. Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en te controleren of voor jouw vakantie bestemming een visum is vereist.

BeachCheck werkt samen met Sherpa, een betrouwbare, toonaangevende wereldwijde leverancier voor reisdocumenten. De visie is om elke reiziger te voorzien van de juiste informatie en de benodigde documenten om met veilig en veel vertrouwen de grens over te gaan. Sherpa is gevestigd in Toronto, Canada en werkt met veel bekende en grote reismerken samen in meer dan 50 landen.

Wil jij ook goed voorbereid op vakantie? Regel dan hier jou visum!

Tijdens mijn vakantie
Is er reisleiding aanwezig tijdens mijn vakantie?

Wanneer je een pakketreis uitgevoerd door BeachCheck hebt geboekt, is er geen reisleiding op de bestemming. Wel kun je ons altijd tijdens kantooruren bereiken via telefoon, chat of e-mail. Daarnaast zijn wij in noodgevallen 24/7 te bereiken via een SOS Alarmservice. Dit nummer communiceren wij bij het uitgeven van de reisbescheiden. Je mag dit nummer alleen gebruiken in geval van echte nood.

Bij pakketreizen van TUI en Corendon als uitvoerende reisorganisatie is op de meeste bestemmingen wél reisleiding aanwezig. Zij staan 24/7 dagen voor je klaar en kunnen helpen bij vragen over het hotel, de omgeving, restaurants en excursies. 

Vanwege een quarantaine tijdens mijn vakantie moet ik langer blijven. Wie betaalt deze kosten?

Het vergoeden van extra reis- en verblijfskosten is niet standaard inbegrepen bij iedere reisverzekering. Let daar dus goed op voordat je op reis gaat. Als je een reisverzekering hebt afgesloten die deze extra kosten wel dekt, dan vergoedt de reisverzekering dit uiteraard. Heb je geen reisverzekering afgesloten of biedt deze geen dekking voor deze kosten, dan zijn de extra reis- en verblijfskosten voor eigen rekening.

Ik heb met spoed hulp nodig, hoe kan ik jullie bereiken?

Voor echte noodgevallen buiten onze kantooruren die absoluut niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kun je contact opnemen met de speciaal daarvoor ingerichte SOS alarmcentrale (in samenwerking met TUI Nederland). Het telefoonnummer van deze centrale is +31 20 6515159. 

Dit telefoonnummer is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Maak je gebruik van dit noodnummer, geef dan tijdens het gesprek aan dat je je vakantie hebt geboekt bij BeachCheck.

Mijn vakantie verloopt niet naar wens, wat moet ik doen?

Wij vertrouwen erop dat de vakantie die je hebt uitgezocht aansluit bij je wensen en gaan ervan uit dat je een fijne tijd beleeft. Mocht je ter plaatse niet tevreden zijn over de uitvoering van je vakantie, dan willen wij je vragen de klacht ter plaatse te melden bij de reisleiding (mits je reis geboekt is via een touroperator). Is BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie van je vakantie, dan is er geen reisleiding aanwezig en vragen we je de klacht eerst te melden bij de receptie of het management van de accommodatie waar je verblijft. Kom je er samen niet uit, geef de klacht dan tijdens je vakantie aan ons door. We gaan er op dat moment alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Op je reisdocumenten vind je de contactgegevens van de reisleiding of je ontvangt deze ter plaatse. Voor klachten of problemen omtrent je vakantie zijn zij het eerste aanspreekpunt. De touroperator is verantwoordelijk voor de uitvoering van de reis en dient voor een passende oplossing te zorgen. Kom je ter plaatse niet tot een oplossing, stel dan samen een klachtenrapport op met de reisleiding. Zonder een ter plaatse gemelde en gerapporteerde klacht, wordt deze achteraf niet in behandeling genomen door de touroperator. 

Mocht de reisleiding niet aan je verwachtingen kunnen voldoen, is er geen vertegenwoordiging aanwezig of zijn zij niet bereikbaar, neem dan tijdens kantooruren contact met ons op via +31 13 5323507 of info@beachcheck.com. Wij zorgen dan voor meer informatie over de ter plaatse te volgen procedure, de contactgegevens en bereikbaarheid van betrokkenen. Als je niet aan de meldingsplicht voldoet en de dienstverlener of ons daardoor niet in de gelegenheid is gesteld de tekortkoming te verhelpen, kan je eventuele recht op een schadevergoeding (geheel of gedeeltelijk) komen te vervallen.

Wanneer BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is voor je vakantie, dan is er geen reisleiding ter plaatse en dragen wij zelf de zorg voor de inkoop van de diensten. Probeer ter plaatse eerst zelf je ervaringen met betrekking tot je verblijf met het management of de receptie te bespreken, om zo samen tot een passende oplossing te komen. 

Kom je er samen niet uit of heb je vragen of opmerkingen over de uitvoering en kwaliteit van de reis, neem dan contact op met ons tijdens kantooruren op nummer +31 13 5323507 of info@beachcheck.com. We staan je te allen tijde met raad en daad bij en helpen je graag je vakantie alsnog onvergetelijk te maken.  

Na mijn vakantie
Ik heb een klacht over mijn vakantie, wat kan ik doen?

Wij vertrouwen erop dat de reis die je hebt uitgezocht aansluit bij je wensen en vertrouwen erop dat je een fijne vakantie hebt gehad. Mocht er ter plaatse iets niet volledig naar je zin zijn geweest, dan willen wij je erop wijzen dat eventuele klachten ter plaatse kenbaar moeten zijn gemaakt bij de reisleiding (mits je reis geboekt is via een touroperator). Is BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie van je vakantie, dan is er geen reisleiding aanwezig en kan je de klacht al tijdens je vakantie bij ons melden. Dit mag per e-mail of telefonisch. We gaan er op dat moment alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Word je vakantie uitgevoerd door een andere reisorganisatie dan BeachCheck, dan vind je de contactgegevens van de reisleiding op je reisdocumenten of ontvang je deze ter plaatse. Voor klachten of problemen omtrent je vakantie zijn zij het eerste aanspreekpunt. De touroperator is verantwoordelijk voor de uitvoering van de reis en dient voor een passende oplossing te zorgen. Kom je ter plaatse niet tot een oplossing, stel dan samen met de reisleiding een klachtenrapport op. Zonder een ter plaatse gemelde en gerapporteerde klacht, wordt deze achteraf namelijk niet in behandeling genomen door de touroperator. 

Mocht de touroperator niet aan je verwachtingen voldoen, is er geen reisleiding aanwezig of zijn zij niet bereikbaar, neem dan tijdens kantooruren contact met ons op via +31 13 5323507 of info@beachcheck.com. Wij zorgen dan voor informatie over de ter plaatse te volgen procedure, de contactgegevens en bereikbaarheid van betrokkenen. Als je niet aan de meldingsplicht voldoet en de dienstverlener of ons daardoor niet in de gelegenheid is gesteld de tekortkoming te verhelpen, kan je eventuele recht op een schadevergoeding (geheel of gedeeltelijk) komen te vervallen.

Wanneer BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is voor je vakantie, dan is er zoals eerder aangegeven geen reisleiding ter plaatse en dragen wij zelf de zorg voor de inkoop van de diensten. Probeer ter plaatse eerst zelf je ervaringen met betrekking tot je verblijf met het management of de receptie te bespreken, om zo samen tot een passende oplossing te komen. 

Kom je er samen niet uit of heb je vragen of opmerkingen over de uitvoering en kwaliteit van de reis, neem dan contact op met ons tijdens kantooruren op nummer +31 13 5323507 of info@beachcheck.com. We staan je te allen tijde met raad en daad bij en helpen je graag je vakantie alsnog onvergetelijk te maken.  

Mocht je het eindelijk niet eens zijn met de geboden oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kan je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Binnen welke termijn dien ik een klacht op te geven bij jullie?

Is je vakantie niet volledig naar wens verlopen en wil je dat met ons delen, meld dit dan uiterlijk binnen 2 maanden na terugkomst door een mail te sturen naar customerservices@beachcheck.com.

Verzekeringen
Is een noodzakelijk langer verblijf verzekerd bij de Kortlopende Reisverzekering?

Wanneer je een Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche hebt bijgeboekt via BeachCheck, dan ben je verzekerd voor extra reis-en verblijfskosten als jij en je eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de vakantiebestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de vakantiebestemming een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. 

Je bent verzekerd als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 1 november 2021 tot en met 31 maart 2023.
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor je vakantiebestemming;
 • De (lokale) overheid van je vakantiebestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd waardoor jij en je eventuele medeverzekerde(n) op de geplande terugreisdatum niet kunt/kunnen terugreizen naar Nederland;
 • Je maakt door deze quarantaine onvoorziene extra verblijfs-en/of reiskosten die niet vergoed worden door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, je vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisaties.
 • De dekking is alleen van kracht als deze clausule is toegevoegd aan de polis.

Wat krijg je vergoed?

 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot maximaal € 100,- per verzekerde per dag voor maximaal 10 dagen
 • De vergoeding van verblijfskosten verminderen wij met 10% in verband met kosten die je bespaart op je normale levensonderhoud.
 • Extra reiskosten naar Nederland tot max. € 750,- per verzekerde.
 • Wij vergoeden maximaal € 4.000, - per polis.


Belangrijk: deze kosten worden alleen vergoed als je deze in overleg met en met goedkeuring van de Europeesche of de Europeesche Hulplijn (+31 20 651 57 77) hebt gemaakt. 

Ben ik verzekerd als ik in quarantaine moet op mijn bestemming?

Ja, de gratis quarantainedekking geldt bij alle kortlopende reisverzekeringen (Basis, Comfort & Optimaal) en is verlengd t/m 31 maart 2023. De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode tot en met 31 maart 2023.

Heb ik een Annuleringsverzekering nodig?

Wanneer je vakantie niet door kan gaan of voortijdig afgebroken moet worden, dan biedt een annuleringsverzekering dekking. Een reden om de vakantie te annuleren of af te breken kan bijvoorbeeld ziekte, overlijden van een naaste, onvrijwillige werkloosheid of een stukgelopen huwelijk zijn. Je krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug. Dat hangt af van de dekking die je kiest. 

Coronavirus en mijn vakantie
Waar kan ik heen op vakantie?

Een groot aantal bestemmingen is inmiddels voorzien van een positief (groen of geel) reisadvies. Ook buiten de Europese Unie zijn de meeste bestemmingen inmiddels voorzien van een groen of geel reisadvies. Let wel goed op, want sommige bestemmingen hanteren nog steeds inreisbeperkingen. Check daarom altijd even het actuele reisadvies voor je vakantiebestemming via Wijsopreis.nl

Check hier de kleurcode per vakantiebestemming. Wij vermelden de kleurcode overigens ook op onze website. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. 

Kan ik nu gewoon een vakantie boeken?

Jazeker! Nu het reisadvies voor bijna de gehele wereld is versoepeld, kan je weer met een gerust hart je vakantie boeken. BeachCheck houdt de berichtgeving nog steeds nauwlettend in de gaten en neemt waar noodzakelijk nieuwe maatregelen. Bovendien hanteren wij al vanaf 1 januari 2021 de Geld-Terug-Garantie, waardoor wij de betaalde reissom terugbetalen wanneer we genoodzaakt zijn om je vakantie te annuleren.  

Repatriëring

Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je ter plaatse aan je lot overgelaten wordt en niet meer naar huis kunt. Met een pakketreis zit je namelijk altijd veilig. De touroperator is namelijk verplicht om repatriëring voor je te regelen indien een bestemming van positief (geel of groen) naar negatief (oranje of rood) verspringt en je de vakantie niet af wil of mag maken.

Het ANVR geeft het volgende advies: ‘Belangrijk is dat je een pakketreis boekt en deze onderbrengt bij een ANVR- reisondernemer. Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat de uitvoerende reisorganisatie maatregelen neemt.’

BeachCheck is uiteraard aangesloten bij het ANVR (lidnummer 5841). Op onze website www.beachcheck.com boek je altijd een pakketreis.

Gaat mijn vakantie nog door?

Waarschijnlijk wel! Nu bijna alle reisadviezen zijn versoepeld, hoeven er waarschijnlijk nog maar weinig vakanties geannuleerd te worden. Wanneer er onverhoopt toch een wijziging wordt doorgevoerd voor jouw vakantie, dan nemen we uiteraard zo snel mogelijk contact met je op. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepaalt of er een negatief reisadvies wordt uitgegeven voor een bepaalde bestemming. Wij raden je daarom aan om voor de laatste updates de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Ga je pas over een paar maanden op vakantie? Wij houden alles nauwlettend voor je in de gaten. Mocht de situatie onverhoopt toch weer veranderen, dan hoor je uiteraard van ons.

Wat is het reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

We adviseren je om de website Wijsopreis.nl van de Rijksoverheid in de gaten te houden voor de laatste updates omtrent je vakantiebestemming. Via deze link kan je het huidige reisadvies voor je vakantiebestemming controleren.

Wat als ik zelf niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Het is in principe niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren, wanneer je zelf besluit om niet op vakantie te gaan. Als je vakantie gewoon doorgaat, maar je zelf niet op vakantie wil, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. Klik hier om onze Algemene Voorwaarden door te nemen.  

Zelf annuleren

Je kan ervoor kiezen om zelf te annuleren. Het nadeel hiervan is dat de annuleringskosten voor eigen rekening zijn. Annuleren kan dus niet kosteloos en er wordt bovendien ook geen voucher verstrekt. Je maakt immers zelf de keuze om de vakantie te annuleren. Bovendien heb je later niet de mogelijkheid om alsnog een beroep te doen op een voucher of teruggave van de reissom, wanneer de reisorganisatie alsnog besluit om de vakanties met jouw vertrekdatum en bestemming te annuleren.

Helaas is er geen vaste maatstaf voor de annuleringskosten. Dit verschilt namelijk per boeking en vertrekdatum en hangt bijvoorbeeld af van de vluchten die zijn geboekt. Het is namelijk mogelijk dat er 100% kosten gemaakt zijn door de reisorganisatie voor het boeken van de vluchten wanneer dit lijndienstvluchten van een lowcost maatschappij als Easyjet zijn. Dit is vooraf uiteraard kenbaar gemaakt door middel van de voorwaarden van de reisorganisatie.

Wil je de annuleringskosten voor jouw boeking weten? Neem dan contact op met ons Contact Center via chat, mail of telefoon. Zij gaan de annuleringskosten voor je opvragen bij de desbetreffende touroperator en/of leveranciers.

Omboeken

In sommige gevallen is het mogelijk om de vakantie om te boeken naar een andere vertrekdatum. Dit is echter sterk afhankelijk van de vertrekdatum, bestemming en voorwaarden van de reisorganisatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden via ons Contact Center. 

Let op: bij vertrek binnen 6 weken is omboeken vaak geen optie.

 

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn vakantie wil annuleren of omboeken vanwege het coronavirus?

Het hangt af van het type annuleringsverzekering of de kosten voor een annulering of omboeking gedekt worden. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Let op: mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten voor het coronavirus, dan heeft dat helaas weinig effect. De meeste verzekeraars hebben het coronavirus namelijk niet opgenomen in de dekking.

Keert het Calamiteitenfonds uit vanwege het coronavirus?

Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking voor ziektes. Lees hier de uitleg.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Het is mogelijk om je vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van BeachCheck en de uitvoerende reisorganisatie, waarmee je bij het afronden van de boeking akkoord bent gegaan. Je kan deze voorwaarden terug vinden op jouw boekingsbevestiging.

De meeste verzekeraars dekken het coronavirus helaas niet, waardoor zij de kosten van een annulering niet vergoeden. We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie zelf gaat annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

In een gering aantal gevallen is het mogelijk om een vakantie (kosteloos) om te boeken. Vaak brengt dit wel extra kosten met zich mee. Raadpleeg de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie om te checken of het mogelijk is om je vakantie (kosteloos) om te boeken. Let op: vertrek je binnen 6 weken op vakantie, dan zijn de mogelijkheden om je vakantie om te boeken zeer beperkt.

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken besluit om een negatief reisadvies uit te geven voor jouw vakantiebestemming en de uitvoerende reisorganisatie besluit daarom om wijzigingen door te voeren waardoor omboeken een mogelijkheid wordt, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Het hotel waar ik zou verblijven heeft aangegeven gesloten te zijn. Gaat mijn vakantie nog door?

Wij checken bij onze partners en de uitvoerende reisorganisaties of je vakantie normaal doorgang kan vinden. Als je accommodatie aan BeachCheck heeft laten weten tijdens je vakantie gesloten te zijn, dan nemen we uiteraard direct contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. 

Kan ik nog terug als een land of regio (door het coronavirus) een negatief reisadvies krijgt tijdens mijn verblijf?

Ja, dat kan zeker. Ondanks het feit dat de overheid niet actief repatrieert, is de uitvoerende reisorganisatie wel verplicht om je veilig thuis te brengen. Dat is dan ook een groot voordeel van een pakketreis. Boek je namelijk op eigen houtje een vlucht met accommodatie, dan sta je er helemaal alleen voor. 

In de praktijk zal de reisorganisatie bekijken of het mogelijk is om een repatrieringsvlucht in te zetten, waarmee je opgehaald wordt van je vakantiebestemming. Is er geen acuut gevaar, dan is het ook mogelijk dat de vakantie niet abrupt afgebroken hoeft te worden wanneer een negatief reisadvies afgegeven wordt. De uitvoerende reisorganisatie of wij zullen in dit geval contact met je opnemen om de mogelijkheden te bekijken.  

Welke coronaregels gelden er voor vertrek naar mijn vakantiebestemming?

We adviseren je met klem om het reisadvies voor je bestemming goed door te nemen. Vanaf 1 juli 2021 is het noodzakelijk om met een coronabewijs op vakantie te gaan. Meer informatie via CoronaCheck.nl.

Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de juiste documenten om op vakantie te kunnen. 

Klopt het dat ik een gezondheidsverklaring moet invullen voordat ik op vakantie ga?

Ja, dat klopt. Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Op de gezondheidsverklaring vul je voordat je gaat vliegen in of je klachten hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als je geen klachten hebt mag je aan boord. Je moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis dien je het formulier bij je te houden. Je kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring is hier te downloaden.

Vlieg je met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. Je hoeft het formulier niet uit te printen.

Heb ik een coronabewijs nodig om op vakantie te kunnen?

Vanaf 1 juli vragen de meeste vakantiebestemmingen om een vaccinatiebewijs of negatieve uitslag van een coronatest. Met de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid kan je een QR-code maken van je vaccinatie of negatieve uitslag. Dat is je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat). 

Een coronabewijs om te reizen binnen de EU kan zijn: 

 • een negatieve testuitslag
  of
 • een vaccinatiebewijs
  of
 • een bewijs dat je bent hersteld van corona.

Alle informatie hierover lees je op CoronaCheck.nl. 

Reis je buiten Europa? 
Je kan de CoronaCheck-app niet gebruiken buiten Europa. Zorg ervoor dat je je bewijs van vaccinatie(s), negatieve testuitslag of bewijs van herstel in geprinte of digitale vorm bij je hebt. Sinds 8 augustus 2021 kan je de CoronaCheck-app wel gebruiken wanneer je terugkeert naar Nederland van buiten de EU.

Annuleert BeachCheck mijn vakantie wanneer het reisadvies wijzigt (van geel naar oranje)?

Nee, een wijziging van het reisadvies van geel naar oranje betekent niet dat wij direct overgaan tot annulering van je vakantie naar deze bestemming. We zullen beoordelen of afreizen naar deze bestemming verantwoord en veilig mogelijk is en zullen op basis daarvan besluiten of de vakantie doorgang kan vinden. 

Om dezelfde reden is er dus niet automatisch het recht om zelf kosteloos van je vakantie af te zien. We zullen in dat geval eerst met je bekijken of het mogelijk is om de vakantie om te boeken naar een andere bestemming. 

Wat moet ik regelen om terug naar Nederland te kunnen vliegen?

Check de website van de Rijksoverheid voor alle actuele informatie over de regels wanneer je terug vliegt vanaf je vakantiebestemming. 

Wat gebeurt er wanneer ik positief test op het coronavirus op mijn vakantie?

Indien je op bestemming positief test zul je (en misschien ook je reisgenoten) voor een bepaalde periode in quarantaine moeten. Afhankelijk van de bestemming kan dat in je eigen hotel zijn of in een speciaal hiervoor aangewezen quarantaine hotel. De periode van quarantaine hangt ook af van de geldende maatregelen op je bestemming. Volg altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Neem daarnaast altijd contact met ons op. 

Wie betaalt de extra kosten wanneer ik positief test op corona tijdens mijn vakantie?

Indien je als gevolg van een quarantaineperiode tijdens de vakantie langer moet blijven op de bestemming is het afhankelijk van de afgesloten reisverzekering of deze kosten gedekt worden. Neem hiervoor contact op met je verzekeraar. Indien je geen reisverzekering hebt afgesloten of indien deze niet voldoende dekking biedt dan zijn de extra reis- en verblijfskosten voor eigen rekening.  

Let op: het vergoeden van extra reis- en verblijfskosten als gevolg van corona is niet standaard meeverzekerd op iedere reisverzekering. Kijk dit voor vertrek dus goed na in de polis.  

Waar kan ik een coronatest laten doen in het buitenland?

Bekijk hier waar je een coronatest kan laten doen op jouw vakantiebestemming. 

Coronatest
Wat is een coronatest?

Er zijn verschillende coronatesten. Een PCR-test toont aan of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte aanwezig is. Met een wattenstaafje wordt keel- en neusslijm afgenomen. Deze test staat bekend als de keel-neus swab test. 

Bij de antigenen sneltest wordt er gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde coronaviruseiwitten in neus- en keelslijm. De uitslag is binnen 20 minuten bekend.

Wanneer is de coronatest voor vertrek verplicht?

We adviseren de reisadviezen van de Rijksoverheid te raadplegen voor de actuele regels rondom de PCR-test. 

Wat zijn de kosten van een coronatest?

Vanaf 1 april 2021 wordt de coronatest tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor alle klanten van BeachCheck. 

Deze kosten dien je bij registratie te voldoen aan onze partner Spoedtest.nl. Daarnaast moet je in sommige gevallen ook een coronatest ter plaatse afnemen voor je terugkeert naar Nederland. BeachCheck vergoedt de kosten voor de terugreis niet.

Tarieven Spoedtest.nl

 • PCR-test: € 37,95 p.p.
 • Antigeentest: € 22,95 p.p.

Neem contact op met ons Contact Center bij vragen over het gereduceerde tarief voor BeachCheck klanten. Let op: deze kosten kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. 

Waar kan ik de coronatest laten doen?

BeachCheck werkt op dit moment samen met Spoedtest.nl. De laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de lokale autoriteiten hebben goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de coronatest van hen ontvangt. 

Spoedtest.nl
Check hier alle testlocaties bij jou in de buurt. 
 

Waar moet de afgenomen coronatest aan voldoen?

Om op vakantie te kunnen gaan, is er een aantal criteria naar aanleiding van de afgenomen coronatest: 

 • Het testresultaat moet negatief zijn.
 • De coronatest mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming. Zie bovenstaand schema.
 • Maak via de CoronaCheck-app (te downloaden via de App store op je telefoon) een QR-code van je negatieve testuitslag. Dit Digitale Corona Certificaat (DCC) moet je in de vorm van een QR-code of een geprinte versie bij vertrek en/of inreis tonen.
 • Je dient dit afreisdocument tijdens de gehele vakantie te kunnen tonen.
 • Reis je naar een bestemming buiten Europa, dan kun je de CoronaCheck-app niet gebruiken. Zorg dat je een geprinte versie van je negatieve testuitslag bij je hebt. De CoronaCheck-app kun je wél gebruiken bij terugkeer naar Nederland van buiten de EU.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten.

Blijft mijn testuitslag geldig als mijn vlucht vertraging heeft?

Ja, de testuitslag blijft geldig als je al op de luchthaven aanwezig bent en je vlucht vertraging heeft. 

Ik ben volledig gevaccineerd. Moet ik nog testen voor vertrek?

Dit hangt af van jouw vakantiebestemming. Er zijn een aantal bestemmingen waarvoor je geen test hoeft te doen als je al volledig gevaccineerd bent. We adviseren de reisadviezen van de Rijksoverheid te raadplegen voor de actuele regels rondom de PCR-test en een volledige vaccinatie. 

Ik heb corona gehad. Moet ik alsnog testen voor vertrek?

Er zijn bestemmingen waarvoor je geen test hoeft te doen als je kunt aantonen dat je onlangs hersteld bent van COVID-19. We adviseren de reisadviezen van de Rijksoverheid te raadplegen voor de actuele regels rondom de PCR-test wanneer je onlangs van corona bent hersteld.

Ik heb één vaccinatie gehad. Kan ik nu op vakantie zonder test?

Dit hangt af van de vakantiebestemming waar je naartoe reist. We adviseren de reisadviezen van de Rijksoverheid te raadplegen voor de actuele regels rondom de PCR-test wanneer je onlangs een eerste vaccinatie hebt gehaald.

Moet ik testen voor de terugreis naar Nederland?

Via deze pagina kan je per land bekijken of je een coronabewijs (zoals een negatieve testuitslag) moet laten zien bij terugreis naar Nederland. Is dit het geval, dan biedt de Rijksoverheid een overzicht waar je de test kunt laten afnemen. Klik hier voor het (Engelstalige) overzicht. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Een coronabewijs is een:

 • Vaccinatiebewijs;
 • Herstelbewijs;
 • Testbewijs.
   
Hoe maak ik een papieren bewijs?

Een papieren bewijs kun je downloaden via www.coronacheck.nl. Onderaan de pagina klik je op de blauwe button ‘Maak papieren bewijs’, daarna log je in met je DigiD om een papieren versie te downloaden en te printen.

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!