Privacy | Beachcheck.com

Privacyverklaring

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar. En bij BeachCheck doen we er dan ook alles aan om je een onvergetelijke tijd te bezorgen. Dus als je een vakantie bij ons boekt, passen we daarbij goed op de persoonsgegevens die je met ons deelt. In deze privacyverklaring leggen we uit hoe we jouw gegevens gebruiken. En waarom je erop kunt vertrouwen dat jouw gegevens veilig bij ons zijn.

De inhoud van deze privacyverklaring

In onze privacyverklaring lees je:
• Welk type persoonsgegevens we verwerken en waarom we dit doen.
• Wanneer en op welke manier we persoonsgegevens kunnen delen andere organisaties.
• Welke keuzes je kunt maken, en hoe je jouw persoonsgegevens kunt bekijken en bijwerken.

Als we het in deze privacyverklaring hebben over “we”, “wij” of “ons”, bedoelen we Disma Reizen B.V. Wij zijn de “verwerkingsverantwoordelijke”, oftewel de partij die jouw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en uiteraard ook beschermt. Daarbij gaan we zorgvuldig te werk. Jouw privacy is belangrijk voor ons. Daarom hopen we dat je de tijd neemt om deze verklaring te lezen. Zodat je straks precies weet wat er met jouw persoonlijke gegevens gebeurt.

Welke persoonsgegevens verzamelen we?

Als je je inschrijft voor één van onze diensten, kan je aan ons het volgende opgeven:

• Jouw persoonsgegevens, waaronder onder andere je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum.

Bezoek je één van onze websites, dan kunnen we de volgende gegevens verwerken:

• Jouw reisvoorkeuren.
• Informatie over jouw surfgedrag op onze websites.
• Informatie over het moment waarop je op een van onze advertenties klikt, ook als deze op de websites van andere organisaties staan.
• Informatie over de manier waarop je toegang krijgt tot onze digitale diensten, zoals het besturingssysteem, IP-adres, online identificatiemiddelen en informatie van jouw browser.
• Sociale voorkeuren, interesses en activiteiten.

Als je in een van onze reisbureaus of op een van onze websites diensten of producten aanschaft, kunnen we de volgende gegevens verwerken:

• Reizigersinformatie.
• Paspoortgegevens dan wel gegevens uit andere identiteitsdocumenten.
• Verzekeringsgegevens.
• Relevante medische gegevens en eventuele speciale wensen, bijvoorbeeld in verband met dieet, religie of beperking.
• Informatie over uw aankopen, zoals wat je hebt gekocht, waar en wanneer je het hebt gekocht, hoe je ervoor hebt betaald en andere betaalinformatie.
• Informatie over jouw surfgedrag op onze websites.
• Informatie over het moment waarop je op een van onze advertenties klikt, ook als deze op de websites van andere organisaties staan.
• Informatie over de manier waarop je toegang krijgt tot onze digitale diensten, zoals het besturingssysteem, IP-adres, online identificatiemiddelen en informatie van je browser.
• Sociale voorkeuren, interesses en activiteiten.

Wanneer je meedoet aan acties, wedstrijden, enquêtes, vragenlijsten over onze dienstverlening. Of als we contact met je opnemen. Maar ook als je contact met óns opneemt, kunnen we de volgende gegevens opslaan:

• Persoonsgegevens die je achterlaat als je ons mailt, een brief stuurt, belt of via sociale media contact met ons opneemt. Denk aan gegevens zoals je naam, gebruikersnaam, telefoonnummer en (mail)adres.
• Gegevens van e-mails en andere digitale mededelingen die we je toesturen en die je opent, zoals de links waar je op klikt.
• Jouw antwoorden en deelname aan klantenonderzoeken en vragenlijsten.

Persoonsgegevens uit andere bronnen

• We kunnen ook persoonsgegevens uit andere bronnen gebruiken, zoals van gespecialiseerde bedrijven die informatie leveren, van onze partners of uit openbare registers.
• Jouw verzekeringsbedrijf, hun tussenpersonen en medisch personeel kunnen relevante persoonsgegevens en speciale categorieën van persoonsgegevens met ons uitwisselen als wij/zij namens jou moeten optreden, bijvoorbeeld in een noodgeval of in het belang van andere klanten.
• Als je via sociale netwerken zoals Facebook, Instagram of YouTube inlogt om toegang te krijgen tot onze platforms en online diensten, geef je toestemming om jouw gebruikersgegevens met ons te delen. Dit zijn bijvoorbeeld jouw naam, e-mailadres, geboortedatum, locatie en eigenlijk alle informatie die je vrijwillig met ons deelt.

Persoonsgegevens van uw reisgenoten

• We gebruiken persoonsgegevens van anderen die door jou zijn aangeleverd, bijvoorbeeld van de mensen die op jouw boeking staan omdat je samen met hen op vakantie gaat. Of omdat je namens hen een vakantie boekt terwijl je zelf misschien niet deelneemt aan die vakantie.
• Als je de persoonsgegevens van anderen aanlevert, moet je er zeker van zijn dat zij hiermee akkoord gaan en dat je deze gegevens mag aanleveren. Zorg er ook voor, als dat van toepassing is, dat zij begrijpen hoe wij hun persoonsgegevens kunnen gebruiken.

Het gebruik van jouw persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens verkopen we nooit aan derden. Zo simpel is dat. Waar wij jouw persoonsgegevens wél voor gebruiken? Dat leggen we hieronder graag aan je uit.

Om de producten en diensten waar je ons om vraagt op de juiste manier te kunnen leveren

We hebben jouw persoonsgegevens nodig om jouw boeking te beheren, om je de producten en diensten te leveren die je wilt afnemen en om je te helpen met de crediteringen waar je eventueel om vraagt.

Om onze producten, diensten en bedrijfsvoering te verbeteren en te beheren

Met de persoonsgegevens die je achterlaat, verbeteren wij onze producten, zodat wij je een zo goed mogelijke ervaring kunnen bieden op onze websites, in onze winkels, bij onze loyaliteits- en klantenprogramma’s en andere diensten. Bij Disma Reizen willen we dat je onze diensten altijd veilig kunt gebruiken. Daarom houden we toezicht op het gebruik ervan. Dat doen we om jouw persoonsgegevens te beschermen en om fraude, andere misdrijven en het misbruik van onze diensten op te sporen en tegen te gaan. We kunnen persoonsgegevens gebruiken bij veiligheidsoperaties, ongevallen of vergelijkbare incidenten en voor medische en verzekeringsdoeleinden. Ook gebruiken we persoonsgegevens voor marktonderzoek en research & development binnen Disma Reizen. We zijn altijd bezig om ons productaanbod, onze diensten, winkels, IT-systemen, beveiliging, kennis en de manier waarop we met je communiceren te ontwikkelen en te verbeteren.

Om jouw gebruikservaring te personaliseren

Zie je online advertenties en andere marketingcommunicatie van Disma Reizen en haar partners voorbijkomen die je op het lijf geschreven lijken te zijn? Dat komt omdat we naar jouw surfgedrag en aankopen kijken. Zo zorgen we ervoor dat je vakanties ziet die perfect aansluiten op jouw interesses. Door goed naar jouw persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat jouw interesses zijn. Zo proberen we te voorspellen in welke andere producten, diensten en informatie je geïnteresseerd bent. En kunnen we onze marketing relevanter en interessanter voor je maken. Vandaar die gepersonaliseerde aanbiedingen! We kunnen trouwens ook jouw reacties op onze online advertenties meten. Dat doen we om je producten en diensten te kunnen bieden die beter aansluiten op jouw wensen. Ontvang je liever geen gepersonaliseerde informatie van ons? Dan kun je jouw voorkeuren altijd online, telefonisch of schriftelijk (bijvoorbeeld via e-mail) doorgeven. We passen onze gegevens dan zo snel mogelijk aan.

Om met je in contact te komen

We willen je als klant zo goed mogelijk van dienst zijn, dus als je contact met ons opneemt, bijvoorbeeld via e-mail, post, telefoon of sociale media, kunnen we jouw persoonsgegevens gebruiken om zaken te verduidelijken of om je beter te helpen. Als je meedoet aan een actie of wedstrijd, gebruiken we jouw persoonsgegevens om je bijvoorbeeld te laten weten dat je een prijs hebt gewonnen. Dat geldt ook voor acties en wedstrijden die we samen met andere partijen organiseren. Het kan gebeuren dat we je vragen om mee te doen met onze klantonderzoeken (denk aan enquêtes). Dan nemen wij contact met je op. De persoonsgegevens die we in onze winkels verzamelen, combineren we soms met de persoonsgegevens die je achterlaat op onze websites en andere bronnen. Pas als we je beter begrijpen als klant kunnen we je namelijk ook relevante online aanbiedingen laten zien.

Marketingcommunicatie

Zo nu en dan kunnen we je (bijvoorbeeld via e-mail) relevante reisaanbiedingen of nieuws over onze diensten sturen. We kunnen je ook informatie sturen over producten en diensten van andere bedrijven, als we denken dat die interessant voor je zouden kunnen zijn. Dit doen we alleen als je van tevoren hebt aangegeven dat je deze marketingcommunicatie wilt ontvangen of als je al klant bij ons bent. Als je bij ons een vakantie boekt of je inschrijft, kan je vanaf dat moment berichten van ons ontvangen. Je kunt deze instelling op elk moment aanpassen: telefonisch, met de 'uitschrijven'-link in onze marketingmails of door ons te schrijven (bijvoorbeeld via e-mail). De keus is natuurlijk volledig aan jou, maar zonder deze berichten mis je wél mooie aanbiedingen en acties die interessant voor je kunnen zijn. Je kunt dan nog steeds serviceberichten van ons ontvangen, zoals de bevestiging van jouw boeking en belangrijke informatie over het gebruik van onze producten of diensten.

Marktonderzoek

Jouw mening is belangrijk voor ons. Zo komen we erachter hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren. Daarom nemen we af en toe contact met je op voor een enquête. Je beslist altijd zelf of je wil (blijven) deelnemen aan ons marktonderzoek.

Het delen van persoonsgegevens met leveranciers en partners

Om je de gevraagde producten of diensten te kunnen leveren, delen we jouw persoonsgegevens met de leveranciers van jouw reisarrangementen, zoals luchtvaartmaatschappijen, hotels en vervoersbedrijven. Als we bedrijven inhuren om ons te helpen met onze IT-diensten, het opslaan en combineren van gegevens, marketing, marktonderzoek, het verwerken van betalingen en het leveren van producten en diensten, dan willen we dat je weet dat we deze bedrijven uiterst zorgvuldig selecteren. Soms delen we persoonsgegevens om onze wettelijke rechten vast te leggen, uit te oefenen of te verdedigen; in dit verband kunnen we persoonsgegevens aan anderen leveren om fraude tegen te gaan en het kredietrisico te beperken.
Als we persoonsgegevens met andere organisaties delen, maken we duidelijke afspraken dat zij jouw gegevens veilig bewaren en deze niet voor hun eigen marketingdoeleinden gebruiken.

Tot slot: we delen alleen de minimale persoonsgegevens met onze leveranciers en partners. Dat betekent dat zij alleen toegang krijgen tot de gegevens die nodig zijn om je hun diensten te kunnen leveren. Het delen van persoonsgegevens met regelgevende instanties

Om je te kunnen laten reizen, zijn wij verplicht om jouw persoonsgegevens over te dragen als overheidsinstanties op het punt van vertrek of aankomst dit eisen. Zij willen dit vaak weten met het oog op immigratie, grenscontrole, veiligheid en antiterrorisme of voor andere doeleinden die deze instanties van belang achten. Sommige landen mag je alleen inreizen als je van tevoren jouw reizigersgegevens doorgeeft (zoals Caricom API Data en US Secure Flight Data). Deze eisen kunnen per bestemming verschillen en we raden je aan dit na te kijken. Ook als we dat niet verplicht zijn, kunnen we hierbij helpen. Soms delen we de minimale persoonsgegevens met andere overheidsorganen als dat in de wet staat of als we dat volgens de wet mogen doen.

Het beschermen van uw persoonsgegevens

We weten hoe belangrijk de bescherming en het beheer van jouw persoonsgegevens zijn. Daarom nemen we passende beveiligingsmaatregelen om jouw gegevens te beschermen tegen onopzettelijk verlies en tegen ongeoorloofd(e) toegang, gebruik, verandering en bekendmaking. Het komt voor dat we je persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte ("EER") overdragen en/of opslaan. En dat deze gegevens worden verwerkt door organisaties buiten de EER die voor ons of een van onze leveranciers werken. Ook dan hebben we passende maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen en in overeenstemming met deze verklaring te verwerken. Deze beschermende maatregelen omvatten onder meer contractbepalingen, zoals de standaard contractbepalingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd, en geschikte beveiligingsmaatregelen.

Het bewaren van de gegevens

Nu we je hebben verteld waar we jouw persoonsgegevens voor verwerken, is het tijd om je te laten weten hoe lang we ze bewaren. Dat doen we zo lang als dat nodig is voor de doelen waar we het in deze privacyverklaring over hebben én voor het naleven van wetten en regelgeving. Daarna wissen we jouw persoonlijke gegevens. En stel dat we daarna toch nog gegevens willen gebruiken voor analytische, historische of andere zakelijke doeleinden, dan maken we jouw gegevens anoniem.

Over cookies en soortgelijke technologieën

Cookies zijn kleine gegevensbestanden die tijdens het internetten worden opgeslagen op u computer, laptop of smartphone. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je ons bezoekt. En om te zorgen dat onze websites goed werken. Cookies zorgen er ook voor dat je bezoek aan onze sites interessanter wordt. Mét cookies kunnen we je namelijk vakanties laten zien waarvan we weten dat ze je aanspreken.

Links naar andere websites

Onze websites kunnen links bevatten naar websites die door andere organisaties met eigen privacyverklaringen beheerd worden. Zorg ervoor dat je de voorwaarden en de privacyverklaring goed doorleest voordat je persoonsgegevens invoert op de website van een andere organisatie; wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de websites van andere organisaties.

Functies voor sociale media

Onze websites bevatten functies voor sociale media zoals Facebook, Instagram en YouTube, die hun eigen privacyverklaringen hebben. Zorg ervoor dat je hun voorwaarden en de privacyverklaring goed doorleest voordat je persoonsgegevens invoert; wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor deze functies.

Toegang tot en bijwerken van uw persoonsgegevens; klachten

Als je wilt, dat recht heb je, kan je schriftelijk een kopie opvragen van de persoonsgegevens die we van jouw hebben opgeslagen. Mocht je dat doen, geef ons dan informatie waarmee we jouw persoonsgegevens voor je kunnen identificeren en opzoeken. Dat doen we kosteloos, tenzij je meerdere afschriften opvraagt. In dat geval berekenen we een vergoeding op basis van de administratiekosten.

We willen er zeker van zijn dat de persoonsgegevens die we van jouw hebben, kloppen en up-to-date zijn. Als er gegevens zijn die niet kloppen, laat ons dat dan weten. We passen ze dan voor je aan. Je kunt ons altijd vragen om jouw persoonsgegevens te corrigeren of te wissen. Ook kan je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en als dat technisch mogelijk is, kan je ons ook vragen om je persoonsgegevens door te geven aan een andere organisatie.

We zullen jouw gegevens bijwerken of wissen, tenzij we ze moeten bewaren voor zakelijke of wettelijke doeleinden. We doen ons best om zo goed mogelijk om te gaan met jouw persoonsgegevens. Als je toch een klacht hebt over de manier waarop we jouw persoonsgegevens verzamelen, opslaan of gebruiken, laat het ons dan weten door jouw schriftelijke vraag of klacht te richten aan

Disma Reizen B.V.
Hart van Brabantlaan 30
5038 JM Tilburg
privacy@disma.nl

En stel dat je daarna niet tevreden bent met onze reactie, dan kan je een klacht indienen bij de nationale Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Voordat we jouw verzoek of klacht in behandeling nemen, kunnen we je om extra informatie vragen om jouw identiteit te bevestigen. Ook als je namens iemand anders contact met ons opneemt, kunnen we je vragen om extra informatie. Dat doen we om er zeker van te zijn dat je gerechtigd bent een dergelijk verzoek of klacht in te dienen. Wettelijke grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens.

We verwerken uw persoonsgegevens alleen in de volgende situaties:

• We hebben jouw toestemming;

Voorbeeld: opdracht van de klant. Als je ons een opdracht geeft, geef je ons - door in te stemmen met deze privacyverklaring - toestemming jouw persoonsgegevens te verwerken.

• Het is noodzakelijk in verband met een overeenkomst die we met je hebben, of om op jouw verzoek stappen te ondernemen voordat we een overeenkomst met je aangaan;

Voorbeeld: om de producten en diensten te leveren waar je om vraagt. We hebben je persoonsgegevens nodig om je vakantie te boeken of om je de producten en diensten te leveren die je wilt kopen. Ook hebben we jouw gegevens nodig om betalingen te kunnen uitvoeren.

• We moeten voldoen aan een wettelijke verplichting;

Voorbeeld: het delen van persoonsgegeven met regelgevende instanties Om je te kunnen laten reizen, zijn wij verplicht om je persoonsgegevens over te dragen als overheidsinstanties op het punt van vertrek of aankomst dit eisen. Zij willen dit vaak weten met het oog op immigratie, grenscontrole, veiligheid en antiterrorisme of voor andere doeleinden die deze instanties van belang achten.

• Het is noodzakelijk ter bescherming van jouw eigen vitale belangen of die een andere natuurlijke persoon;

Voorbeeld: in een noodgeval. Jouw verzekeringsbedrijf, hun tussenpersonen en medisch personeel kunnen relevante persoonsgegevens en bepaalde categorieën persoonsgegevens met ons uitwisselen als wij/zij namens jou moeten optreden, bijvoorbeeld in een noodgeval of in het belang van andere klanten.

• Het is in het algemeen belang of we hebben een officiële machtiging voor een taak in het kader van de uitoefening van het openbaar gezag;

Voorbeeld: veiligheidsoperaties. We kunnen persoonsgegevens gebruiken bij veiligheidsoperaties, ongevallen of vergelijkbare incidenten, voor onder meer medische en verzekeringsdoeleinden.

• Het is in het gerechtvaardigde belang van ons of van derden, en deze belangen wegen zwaarder dan jouw belangen of rechten.

Voorbeeld: om u gebruikservaring te personaliseren.

Door goed naar je persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat je interesses zijn. Zo proberen we te voorspellen in welke andere producten, diensten en informatie je wellicht geïnteresseerd bent. En kunnen we onze marketingcommunicatie relevanter en interessanter voor je maken.

Als we medische gegevens (of andere speciale categorieën persoonsgegevens) moeten verwerken, doen we dat alleen in één of meer van bovenstaande situaties. Bijvoorbeeld als we je uitdrukkelijke toestemming hebben, als het nodig is om jouw vitale belangen of die van iemand anders te beschermen en je fysiek of juridisch niet in staat bent om toestemming te geven, als het nodig is om juridische vorderingen neer te leggen, uit te oefenen of te verdedigen, of als het gaat om redenen van zwaarwegend algemeen belang.

Wijzigingen in deze verklaring

Deze verklaring vervangt alle eerdere versies. We kunnen deze verklaring op elk moment aanpassen, dus kijk regelmatig op onze website(s) of er updates zijn. Als het om ingrijpende wijzigingen gaat, zullen we een duidelijke mededeling op onze website(s) plaatsen, eventueel met een elektronische kennisgeving over de wijzigingen in de privacyverklaring. 

Cookieverklaring

BeachCheck gebruikt cookies om websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen. Ook gebruiken we na toestemming cookies om content en advertenties te personaliseren. Onder 'Instellingen' kan je je voorkeuren personaliseren. Bekijk onze privacyverklaring.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op je apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we je toestemming nodig. Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Via de cookieverklaring op onze website kan je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe je contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Laatst bijgewerkt: mei 2018