Informatie coronavirus
Introductie

Vakantie Canarische Eilanden

Direct vanuit je hotel met je voeten in het zand, aangename warme temperaturen en een tropische cocktail in de hand. Dat is waar je aan kunt denken als je denkt aan de heerlijke vakantie Canarische Eilanden. Hier staat naast rust en natuur ook het nachtleven hoog in het vaandel. Ben je wat jonger, dan heb je een paar geweldige eilanden waar je uit kunt kiezen om eens heerlijk uit je bol te gaan. Maar wil je toch liever rust? Dan hebben wij ook voor jou fantastische hotels en appartementen! Iedereen zijn eigen plekje op zijn eigen eiland.

Hier schijnt altijd het zonnetje

Op de Canarische Eilanden is altijd sprake van een prettig zonnetje! Waar het s’ winters een graad of 18 is, kunnen de temperaturen in de zomer oplopen tot een graad of 32. Altijd erg aangenaam dus! Van regen is er bijna geen sprake dus bezoekjes aan het strand kunnen altijd! Van wind is er wel degelijk sprake op de eilanden. Op het prachtige Lanzarote is de wind zo veel koeler dan werkelijk, dat de gevoelstemperatuur onder de normale temperatuur ligt, waardoor je het nog langer volhoudt op een van de prachtige stranden die dit eiland je te bieden heeft. Ook op bijvoorbeeld Tenerife staat een flinke wind om de vulkaan heen. De eilanden hebben wel enorm veel natuur door het klimaat dat ze hebben. Wil je dus genieten van een zonnetje in je gezicht en geen wolkje aan de lucht dan zou je zeker een vakantie Canarische eilanden moeten overwegen!

Stranden Canarische Eilanden

De kusten die je gewend bent van thuis, zal je hier niet tegenkomen. Lange uitgestrekte stranden met fijn wit zand wat zich mengt met hemelsblauwe golven, dat is wat je gaat zien. Omdat alle eilanden zijn ontstaan uit vulkaanuitbarstingen kan je naast witte stranden nog veel meer soorten stranden tegenkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte stranden of gele korrelige stranden.

Het lekkerste eten wat je ooit zal eten!

Op de eilanden wonen veel verschillende culturen met veel verschillende achtergronden. Dit zorgt ervoor dat in de keuken van de Canarische Eilanden heel veel samen komt. Denk aan de Spaanse keuken verrijkt met ingrediënten uit de Arabische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Wat dacht je van Gofio: Een bal van geroosterd meel dat wordt gekneed tot een brood. De Canaren eten het met alles, zelfs met ijs! Dit zegt al wat toch?

Word jij de volgende Canaar?

Tijdens de vakantie Canarische Eilanden is er altijd een reden voor een feestje! Er zijn veel gewoontes en tradities. Bijna elke stad heeft zijn eigen viering en daarnaast nog veel feesten en braderieën. Tijdens deze feesten trekken de bewoners de meest gekke kledij aan, vloeit de drank rijkelijk en worden er veel zelfgemaakte producten verkocht. Een van de belangrijkste feesten is in januari en februari, namelijk Carnaval! Duizenden mensen verkleden zich en dansen tot laat op de straten. Nog twee andere belangrijke evenementen zijn de Murgas en de Romeria. Tijdens de Romeria lopen mensen in traditionele kleding en lopen zingend door de stad. Het zijn een soort kleine bedevaarstochten. De Murgas is weer andere koek. Dit is een moment in het jaar waar grote groepen hun mening delen over de situatie die zich afspeelt. Dit kan op lokale, nationale of sociale basis zijn. Ze gebruiken moderne liedjes, veranderen de teksten en gebruiken humor om hun boodschap achter te laten bij de Canaren.

Onze Canarische Eilanden aanraders

Hotel Servatur Waikiki
Vertrek 25-05-2023
Brussel Zaventem
8,5
494 p.p.
Nu checken

Exclusief € 2,50 bijdrage voor het Calamiteitenfonds en € 5,00 p.p. SGR Consumentenbijdrage.

Hotel Lopesan Abora Buenaventura
Vertrek 04-10-2022
Amsterdam
8,2
466 p.p.
Nu checken

Exclusief € 2,50 bijdrage voor het Calamiteitenfonds en € 5,00 p.p. SGR Consumentenbijdrage.

Hotel Beatriz Playa en Spa
Vertrek 28-11-2022
Amsterdam
7,8
398 p.p.
Nu checken

Exclusief € 2,50 bijdrage voor het Calamiteitenfonds en € 5,00 p.p. SGR Consumentenbijdrage.

Hotel HD Parque Cristobal
Vertrek 20-01-2023
Amsterdam
8,2
565 p.p.
Nu checken

Exclusief € 2,50 bijdrage voor het Calamiteitenfonds en € 5,00 p.p. SGR Consumentenbijdrage.

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!