Géén boekingskosten Altijd de beste deal
013-5323507
Binnenkort beschikbaar
Mijn vakanties
Informatie coronavirus
Wat wil je weten?
Vragen coronavirus
Voucher

Veelgestelde vragen BeachCheck

Laatste update: 1 april 2020 - (12:00)

Er komen momenteel veel vragen binnen over het coronavirus en de impact die dit heeft op reeds geboekte vakanties, nadat er op verschillende plekken in Europa en andere werelddelen maatregelen zijn genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en brengen onze klanten waar nodig op de hoogte van ontwikkelingen rondom hun vakanties.

Welke vakanties zijn inmiddels geannuleerd?

Op onze website bieden wij vakanties aan van verschillende touroperators. Daarnaast bieden wij ook zelf vakanties aan. In dat geval staat er duidelijk op jouw boekingsbevestiging dat BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is.

Heb je geen idee met welke reisorganisatie je op vakantie gaat? Check dan even je boekingsbevestiging om te zien bij welke reisorganisatie jouw vakantie is ondergebracht.


BeachCheck – eigen vakanties

BeachCheck annuleert in ieder geval alle eigen vakanties met vertrek tot en met 10 mei 2020.

Heb jij een boeking gemaakt met vertrek tot en met 10 mei, waarbij BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en ontvang je een voucher van ons.

Voucher

Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Die geldigheidsdatum heeft betrekking op het moment waarop je je nieuwe vakantie geboekt moet hebben. Dat betekent dus dat je nog op vakantie mag vertrekken na de geldigheidsdatum van het voucher.

Wij proberen zo snel mogelijk contact met de klant op te nemen over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. Je hoeft hierover dus géén contact met ons op te nemen.

Annuleringen gemaakt tussen 13 maart 2020 van boekingen met vertrek tot en met 10 mei 2020, zullen volgens de voucherregeling opgepakt worden.

Annuleringen voor die tijd worden volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden behandeld.

Raadpleeg de website van het ANVR voor overige vragen en/of uitleg omtrent het coronavirus en de eventuele impact op jouw vakantie.

Vragen coronavirus
Gaat mijn vakantie nog door?

In het geval dat er wijzigingen plaatsvinden voor jouw vakantie, dan nemen we uiteraard contact met je op. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepaalt of er een negatief reisadvies komt voor een bepaalde bestemming. De situatie wijzigt regelmatig op dit moment. Wij raden je daarom aan om voor de laatste updates de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Ga je pas over een paar maanden op vakantie? Voor nu is het nog niet nodig om actie te ondernemen. Mocht de situatie veranderen, dan hoor je uiteraard van ons.

Wat is het reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

We adviseren je om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de laatste updates omtrent jouw vakantiebestemming.

Wat als ik zelf niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Het is in principe niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren. Wij houden echter wel rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, afhankelijk van de betreffende situatie zullen wij een besluit nemen en maatregelen treffen.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn vakantie wil annuleren of omboeken?

Het hangt af van het type annuleringsverzekering of de kosten voor een annulering of omboeking gedekt worden. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Let op: mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten voor het coronavirus, dan heeft dat helaas weinig effect. De meeste verzekeraars hebben het coronavirus namelijk niet opgenomen in de dekking.

Kan ik nu gewoon een vakantie te boeken?

In veel gevallen is het geen probleem om nu je vakantie te boeken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je pas later dit jaar op vakantie wil of dat jouw vakantiebestemming geen of weinig besmettingen kent. Houdt echter wel rekening met het feit dat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de situatie langer kan duren dan we nu kunnen voorspellen. BeachCheck houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en neemt waar mogelijk maatregelen.

Het ANVR geeft het volgende advies: ‘Belangrijk is dat je een pakketreis boekt en deze onderbrengt bij een ANVR - reisondernemer.Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat de uitvoerende reisorganisatie maatregelen neemt.’

BeachCheck is uiteraard aangesloten bij het ANVR(lidnummer 5841). Op onze website boek je altijd een pakketreis.

Keert het Calamiteitenfonds uit vanwege het coronavirus?

Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking voor ziektes. Lees hier de uitleg.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Het is mogelijk om je vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van BeachCheck en de uitvoerende reisorganisatie, waarmee je bij het afronden van de boeking akkoord bent gegaan. Je kan deze voorwaarden terug vinden op jouw boekingsbevestiging.

De meeste verzekeraars dekken het coronavirus helaas niet, waardoor zij de kosten van een annulering niet vergoeden. Indien er een negatief reisadvies voor jouw vakantiebestemming uitgegeven wordt en de uitvoerende reisorganisatie van jouw boeking beslist om haar voorwaarden aan te passen, dan brengen we je hiervan op de hoogte.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

In een gering aantal gevallen is het mogelijk om een vakantie (kosteloos) om te boeken. Vaak brengt dit wel extra kosten met zich mee. Raadpleeg de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie om te checken of het mogelijk is om je vakantie (kosteloos) om te boeken. Let op: vertrek je binnen 6 weken op vakantie, dan zijn de mogelijkheden om je vakantie om te boeken zeer beperkt.

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken besluit om een negatief reisadvies uit te geven voor jouw vakantiebestemming en de uitvoerende reisorganisatie besluit daarom om wijzigingen door te voeren waardoor omboeken een mogelijkheid wordt, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 10 mei. Gaat mijn vakantie nog door?

Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat jouw vakantie nog door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 30 april maar wil annuleren. Krijg ik mijn geld terug?

Als je jouw vakantie met vertrek na 10 mei wilt annuleren dan gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je, ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren, om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Voucher
Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een andere reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is gelijk aan de door jou betaalde reissom. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Is de reissom van je nieuwe vakantie hoger? Dan betaal je zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom lager, dan ontvang je eenmalig een restantvoucher, waarop het dan nog resterende bedrag wordt vermeld. De datum van uitgifte en geldigheidsduur van de initieel uitgegeven Corona-voucher blijven van toepassing op deze restantvoucher.

Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan na 6 maanden na de datum van uitgifte, zijn wij verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Heeft de geldigheid betrekking op de boekingsdatum of de vertrekdatum van de nieuwe reis?

Je hebt een jaar de tijd om een nieuwe vakantie te boeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte van de voucher is gedaan.

Ik wil geen voucher. Ik wil geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. We leggen graag aan je uit waarom we daarvoor gekozen hebben.

De vouchers zijn bedacht door de Nederlandse reisbranche in samenwerking met het ANVR en SGR. Ze zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat reisorganisaties massaal failliet gaan door de vele noodgedwongen annuleringen en betalingen die zij reeds voldaan hebben voor deze vakanties, zoals vliegtickets en hotelovernachtingen.

Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en ook het SGR staat garant voor de vouchers van pakketreizen. Dat laatste is bijzonder, aangezien het SGR normaal niet garant staat voor een voucher. Gaat een reisorganisatie nu alsnog failliet, dan krijg je van het SGR alsnog gewoon je geld terug.

Wil je toch liever je geld terug? Je kan op z’n vroegst 6 maanden na ontvangst van de voucher een verzoek tot teruggave indienen bij ons.

Ben ik verplicht de Corona-voucher te accepteren?

Zowel het Ministerie van Economische Zaken als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ondersteunen het initiatief van de reisbranche om bij annulering van een vakantie vanwege de corona-crisis een corona-voucher aan de klant te verstrekken als tegoed voor een nieuwe reis of terugbetaling van de betaalde reissom op een latere datum.

Meer info is te vinden op de website van het ANVR.

Krijg ik ook voucher tegoed voor mijn stoelreservering of bagage?

Als je de kosten voor een stoelreservering, huurauto, bagage of reis- en/of annuleringsverzekering aan BeachCheck hebt voldaan, dan zal dit bedrag toegevoegd worden aan de waarde van de voucher.

Heb je rechtstreeks bij een vliegtuigmaatschappij, autoverhuurder of verzekeraar bagage, een stoelreservering, een huurauto of reis- en/of annuleringsverzekering bijgeboekt, dan dien je zelf rechtstreeks contact op te nemen met de partij waarbij je dit hebt geboekt.

Alle voorwaarden voor de Corona-voucher zijn te vinden op deze speciale pagina.

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!