Géén boekingskosten Altijd de beste deal
013-5323507
Binnenkort beschikbaar
Mijn vakanties
Informatie coronavirus
Wat wil je weten?
Veelgestelde vragen coronavirus
Corona-voucher

Coronavirus en mijn vakantie

Laatste update: 15 mei 2020 - (11:00)

Het coronavirus heeft een zeer grote impact op de reisbranche. Vrijwel de gehele wereld is tot stilstand gekomen. Er komen momenteel veel vragen binnen over het coronavirus en de impact die dit heeft op reeds geboekte vakanties. We houden de situatie nauwlettend voor je in de gaten en brengen onze klanten waar nodig zo snel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen rondom hun vakanties. Op deze FAQ pagina hopen we jouw vragen vast te kunnen beantwoorden.

Hoe pakt BeachCheck deze crisis aan?

We zijn achter de schermen druk bezig met het in kaart brengen van eventuele gevolgen voor de vakanties van onze klanten. Wanneer jouw vakantie geannuleerd wordt door ons of de uitvoerende reisorganisatie, brengen we je daar altijd zo snel mogelijk van op de hoogte. Als je nog niks gehoord hebt, kan je er dus vanuit gaan dat wij nog geen bericht hebben ontvangen van de uitvoerende reisorganisatie of hier nog geen besluit over hebben genomen. We zijn er dus in ieder geval druk mee bezig om je zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Op onze website bieden wij vakanties aan van verschillende reisorganisaties. Op de boekingsbevestiging staat duidelijk omschreven wie jouw vakantie uitvoert. Kan je dit niet vinden op jouw boekingsbevestiging? In dat geval voert BeachCheck jouw vakantie zelf uit. In dat geval heb je van BeachCheck inmiddels een zogenaamd Corona-voucher ontvangen ter waarde van de reeds betaalde reissom.

Je ontvangt dus van de uitvoerende reisorganisatie een passende oplossing voor de geannuleerde vakantie. Wij houden je hiervan op de hoogte. Heb je geen idee met welke reisorganisatie je op vakantie gaat? Check dan even je boekingsbevestiging om te zien bij welke reisorganisatie jouw vakantie is ondergebracht. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kijken we natuurlijk graag even met je mee. Neem daarvoor even contact met ons op.


BeachCheck – eigen vakanties

In navolging van de ontwikkelingen op de vakantiebestemmingen en het advies van brancheorganisatie ANVR, heeft BeachCheck besloten om alle eigen pakketreizen met vertrek tot en met 18 juni 2020 te annuleren.

Heb jij een boeking gemaakt met vertrek tot en met 18 juni 2020, waarbij BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is? Dan ontvang je binnen enkele dagen een Corona-vouchervan ons per e-mail.

Corona-voucher

Reizigers waarvan de vakantie is geannuleerd, ontvangen een voucher van ons voor de reeds betaalde reissom. Met de voucher kan je een nieuwe vakantie voor een later tijdstip boeken. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De verloopdatum heeft betrekking op het moment waarop je je nieuwe vakantie geboekt moet hebben. Dat betekent dus dat je ook nog mag vertrekken ná de verloopdatum van de voucher.

Annuleringen gemaakt tussen 13 maart 2020 van boekingen met vertrek tot en met 18 juni 2020, zullen volgens de voucherregeling opgepakt worden. Annuleringen voor die tijd worden volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden behandeld.

Raadpleeg de website van het ANVR voor overige vragen en/of uitleg omtrent het coronavirus en de eventuele impact op jouw vakantie.

Veelgestelde vragen coronavirus
Gaat mijn vakantie nog door?

In het geval dat er wijzigingen plaatsvinden voor jouw vakantie, dan nemen we uiteraard contact met je op. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepaalt of er een negatief reisadvies komt voor een bepaalde bestemming. De situatie wijzigt regelmatig op dit moment. Wij raden je daarom aan om voor de laatste updates de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Ga je pas over een paar maanden op vakantie? Voor nu is het nog niet nodig om actie te ondernemen. Mocht de situatie veranderen, dan hoor je uiteraard van ons.

Wat is het reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

We adviseren je om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de laatste updates omtrent jouw vakantiebestemming.

Wat als ik zelf niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Het is in principe niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren, wanneer je na 18 juni 2020 vertrekt.

We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie met vertrek na 18 juni 2020 wilt annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom, ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren, om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn vakantie wil annuleren of omboeken?

Het hangt af van het type annuleringsverzekering of de kosten voor een annulering of omboeking gedekt worden. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Let op: mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten voor het coronavirus, dan heeft dat helaas weinig effect. De meeste verzekeraars hebben het coronavirus namelijk niet opgenomen in de dekking.

Kan ik nu gewoon een vakantie te boeken?

In veel gevallen is het geen probleem om nu je vakantie te boeken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je pas later dit jaar op vakantie wil of dat jouw vakantiebestemming geen of weinig besmettingen kent. Houdt echter wel rekening met het feit dat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de situatie langer kan duren dan we nu kunnen voorspellen. BeachCheck houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en neemt waar mogelijk maatregelen.

Het ANVR geeft het volgende advies: ‘Belangrijk is dat je een pakketreis boekt en deze onderbrengt bij een ANVR - reisondernemer.Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat de uitvoerende reisorganisatie maatregelen neemt.’

BeachCheck is uiteraard aangesloten bij het ANVR(lidnummer 5841). Op onze website www.beachcheck.com boek je altijd een pakketreis.

Keert het Calamiteitenfonds uit vanwege het coronavirus?

Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking voor ziektes. Lees hier de uitleg.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Het is mogelijk om je vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van BeachCheck en de uitvoerende reisorganisatie, waarmee je bij het afronden van de boeking akkoord bent gegaan. Je kan deze voorwaarden terug vinden op jouw boekingsbevestiging.

De meeste verzekeraars dekken het coronavirus helaas niet, waardoor zij de kosten van een annulering niet vergoeden. We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie met vertrek na 18 juni 2020 wilt annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom, ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren, om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

In een gering aantal gevallen is het mogelijk om een vakantie (kosteloos) om te boeken. Vaak brengt dit wel extra kosten met zich mee. Raadpleeg de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie om te checken of het mogelijk is om je vakantie (kosteloos) om te boeken. Let op: vertrek je binnen 6 weken op vakantie, dan zijn de mogelijkheden om je vakantie om te boeken zeer beperkt.

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken besluit om een negatief reisadvies uit te geven voor jouw vakantiebestemming en de uitvoerende reisorganisatie besluit daarom om wijzigingen door te voeren waardoor omboeken een mogelijkheid wordt, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 18 juni. Gaat mijn vakantie nog door?

Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat jouw vakantie nog door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 18 juni maar wil annuleren. Krijg ik mijn geld terug?

We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie met vertrek na 18 juni 2020 wilt annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom, ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren, om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Ik heb een reis geboekt met vertrek voor 18 juni en heb nog niet de volledige reissom betaald. Hoe wordt dit nu afgehandeld met de voucher?

Heb je een aanbetaling voldaan voor je vakantie en is deze inmiddels door ons geannuleerd, dan krijg je een Corona-voucher ter waarde van het bedrag van de aanbetaling.

Ik heb een reis geboekt met vertrek voor 18 juni en heb de reissom nog niet betaald. Moet ik de reissom alsnog betalen?

Nee, je hoeft de reissom niet meer te betalen. Jouw reis wordt door BeachCheck geannuleerd en je ontvangt dan ook geen voucher.

Ik moet binnenkort het restantbedrag betalen van mijn vakantie later dit jaar. Moet ik dit gewoon betalen?

Ja, dit moet gewoon betaald worden. Als er nog twijfels zijn of jouw vakantie doorgang kan vinden, dan is het in overleg met BeachCheck mogelijk om de betaaltermijn aan te passen naar 14 dagen voor vertrek.

Corona-voucher
Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een andere reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is gelijk aan de door jou betaalde reissom. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Is de reissom van je nieuwe vakantie hoger? Dan betaal je zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom lager, dan blijft er een restantwaarde over op de voucher. De datum van uitgifte en geldigheidsduur van de initieel uitgegeven Corona-voucher blijven van toepassing op deze restantvoucher.

Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Heeft de geldigheid betrekking op de boekingsdatum of de vertrekdatum van de nieuwe reis?

Je hebt een jaar de tijd om een nieuwe vakantie te boeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de verloopdatum van de voucher liggen, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte van de voucher is gemaakt.

Ik wil geen voucher, ik wil mijn geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. We leggen graag aan je uit waarom we daarvoor gekozen hebben.

De vouchers zijn bedacht door de Nederlandse reisbranche in samenwerking met het ANVR en SGR. Ze zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat reisorganisaties massaal failliet gaan door de vele noodgedwongen annuleringen en betalingen die zij reeds voldaan hebben voor deze vakanties, zoals vliegtickets en hotelovernachtingen.

Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) staat garant voor de vouchers van pakketreizen. Dat laatste is bijzonder, aangezien het SGR normaal niet garant staat voor een voucher. Komt een reisorganisatie nu in de financiële problemen, dan krijg je van het SGR alsnog gewoon je geld terug.

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor de coronavoucher. Een uitspraak van de Europese Commissie duidt erop dat klanten het recht hebben om binnen 7 dagen de reissom terug te krijgen in het geval van een annulering door de luchtvaartmaatschappij. Dit zorgt voor verwarring, aangezien dit niet geldt voor de vouchers die uitgegeven worden voor pakketreizen. Deze vouchers zijn namelijk gedekt door het SGR.

Valt één van de reisorganisaties waar wij de vakantie ondergebracht hebben om, dan ben je toch verzekerd van teruggave van de reissom. Ook de eigen pakketreizen van BeachCheck vallen onder deze dekking van het SGR. Dat is de reden waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) deze werkwijze van de Nederlandse reisbranche heeft goedgekeurd.

Wil je toch liever je geld terug?

We zitten in een ontzettend lastige situatie momenteel en vragen daarom om je begrip. We weten dat het niet ideaal is, maar we hopen ook na deze crisis te kunnen doen wat we het liefste doen: onze klanten voorzien van de fijnste tijd met hun geliefden.

Het is daarom op dit moment helaas niet mogelijk voor ons om je geld direct terug te betalen. Je kan op z’n vroegst 6 maanden na ontvangst van de voucher een verzoek tot teruggave indienen bij ons. Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Mag BeachCheck een voucher verstrekken in plaats van restitutie van de reissom?

Ja, dat mag. De Corona-voucher wordt door de Europese Commissie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gezien als een passende oplossing, gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren.

De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarnaast meegekeken bij de totstandkoming van de voorwaarden die aan de Corona-voucher zijn verbonden.

Tenslotte biedt de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dekking voor de vanaf 16 maart 2020 uitgegeven Corona-voucher. Als reiziger ben je er dus zeker van dat je reissom veilig is, mocht de reisorganisatie in de financiële problemen komen.

Meer info is te vinden op de website van het ANVR.

Krijg ik ook voucher tegoed voor mijn stoelreservering of bagage?

Als je de kosten voor een stoelreservering, huurauto, bagage of reis- en/of annuleringsverzekering aan BeachCheck hebt voldaan, dan zal dit bedrag toegevoegd worden aan de waarde van de voucher.

Heb je rechtstreeks bij een vliegtuigmaatschappij, autoverhuurder of verzekeraar bagage, een stoelreservering, een huurauto of reis- en/of annuleringsverzekering bijgeboekt, dan dien je zelf rechtstreeks contact op te nemen met de partij waarbij je dit hebt geboekt.

Alle voorwaarden zijn te vinden op onze speciale Corona-voucher pagina.

Kan ik de voucher aan iemand anders geven?

De voucher is strikt persoonsgebonden. Je mag deze dus niet zomaar overdragen aan iemand anders. Het is wel mogelijk om de voucher over te dragen aan iemand uit het reisgezelschap van de oorspronkelijke boeking. Dit dient echter wel vooraf kenbaar gemaakt te worden aan BeachCheck door middel van een e-mail naar info@beachcheck.com.

Mijn vakantie is al een tijdje geannuleerd, maar ik heb nog steeds geen voucher ontvangen. Wanneer krijg ik mijn voucher?

We hebben inmiddels alle vouchers verstuurd voor boekingen met vertrek tot en met 28mei 2020. Direct daarna zijn we begonnen met het proces voor alle geannuleerde vakanties tot en met 18 juni 2020.

We versturen de voucher per e-mail naar het bij ons bekende e-mailadres van de hoofdboeker. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan even voor de zekerheid de map met Ongewenste e-mail. Heb je echt geen e-mail ontvangen en stond je vakantie gepland voor 18 juni 2020? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 013-5323507 of stuur een e-mail naar info@beachcheck.com.

We hebben daarnaast een speciale Corona-voucher pagina opgezet. We hebben daar alle voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!