Géén boekingskosten Altijd de beste deal
013-5323507
Binnenkort beschikbaar
Mijn vakanties
Wat wil je weten?
Coronavirus en mijn vakantie
Corona-voucher
PCR-test
Tijdens het boeken
Voor mijn vakantie
Tijdens mijn vakantie

Veelgestelde vragen

Laatste update: 16 oktober 2020 - (11:00)

Het coronavirus heeft een bizar grote impact op de reisbranche. Vrijwel de gehele wereld kwam tot stilstand. Er zijn de afgelopen tijd veel vragen binnen gekomen over het coronavirus en de gevolgen voor reeds geboekte vakanties. We blijven de situatie nauwlettend voor je monitoren en brengen onze klanten waar nodig zo snel mogelijk op de hoogte van eventuele ontwikkelingen rondom hun vakanties. Op deze FAQ pagina hopen we jouw vragen vast te kunnen beantwoorden.

Hoe pakt BeachCheck deze crisis aan?

We zijn achter de schermen druk bezig met het in kaart brengen van eventuele gevolgen voor de vakanties van onze klanten. Wanneer jouw vakantie geannuleerd wordt door ons of de uitvoerende reisorganisatie, brengen we je daar altijd zo snel mogelijk van op de hoogte. Als je nog niks gehoord hebt, kan je er dus vanuit gaan dat wij nog geen bericht hebben ontvangen van de uitvoerende reisorganisatie of hier nog geen besluit over hebben genomen. 

Op onze website bieden wij vakanties aan van verschillende reisorganisaties. Op de boekingsbevestiging staat duidelijk omschreven wie jouw vakantie uitvoert. Kan je dit niet vinden op jouw boekingsbevestiging? In de meeste gevallen voert BeachCheck jouw vakantie zelf uit. In dat geval heb je van BeachCheck inmiddels een zogenaamd Corona-voucher ontvangen ter waarde van de reeds betaalde reissom.

Je ontvangt dus van de uitvoerende reisorganisatie een passende oplossing voor de geannuleerde vakantie. Wij houden je hiervan op de hoogte. Heb je geen idee met welke reisorganisatie je op vakantie gaat? Check dan even je boekingsbevestiging om te zien bij welke reisorganisatie jouw vakantie is ondergebracht. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kijken we natuurlijk graag even met je mee. Neem daarvoor even contact met ons op.


BeachCheck – eigen vakanties

Wanneer jouw vakantie een pakketreis betreft waarbij BeachCheck als touroperator verantwoordelijk is, dan proberen wij zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van onze leveranciers. We houden je in dat geval natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte van de eventuele wijzigingen met betrekking tot jouw vakantie.

Corona-voucher

Reizigers waarvan de vakantie is geannuleerd, ontvangen van ons een voucher voor de reeds betaalde reissom. Met de voucher kan je een nieuwe vakantie voor een later tijdstip boeken. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De verloopdatum heeft betrekking op het moment waarop je je nieuwe vakantie geboekt moet hebben. Dat betekent dus dat je ook nog mag vertrekken ná de verloopdatum van de voucher.

We hebben daarnaast een speciale Corona-voucher pagina opgezet. We hebben daar alle voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

Raadpleeg de website van het ANVR voor overige vragen en/of uitleg omtrent het coronavirus en de eventuele impact op jouw vakantie.

Coronavirus en mijn vakantie
Gaat mijn vakantie nog door?

In het geval dat er wijzigingen plaatsvinden voor jouw vakantie, dan nemen we uiteraard contact met je op. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepaalt of er een negatief reisadvies wordt uitgegeven voor een bepaalde bestemming. De situatie wijzigt regelmatig op dit moment. Wij raden je daarom aan om voor de laatste updates de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Ga je pas over een paar maanden op vakantie? Voor nu is het nog niet nodig om actie te ondernemen. Mocht de situatie veranderen, dan hoor je uiteraard van ons.

Wat is het reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

We adviseren je om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de laatste updates omtrent jouw vakantiebestemming. Via deze link kan je het huidige reisadvies voor jouw vakantiebestemming controleren.

Wat als ik zelf niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Het is in principe niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren, wanneer je zelf besluit om niet op vakantie te gaan. Als je vakantie gewoon doorgaat, maar je zelf niet op vakantie wil, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. Klik hier om onze Algemene Voorwaarden door te nemen.  

Zelf annuleren

Je kan ervoor kiezen om zelf te annuleren. Het nadeel hiervan is dat de annuleringskosten voor eigen rekening zijn. Annuleren kan dus niet kosteloos en er wordt bovendien ook geen voucher verstrekt. Je maakt immers zelf de keuze om de vakantie te annuleren. Bovendien heb je later niet de mogelijkheid om alsnog een beroep te doen op een voucher of teruggave van de reissom, wanneer de reisorganisatie alsnog besluit om de vakanties met jouw vertrekdatum en bestemming te annuleren.

Helaas is er geen vaste maatstaf voor de annuleringskosten. Dit verschilt namelijk per boeking en vertrekdatum en hangt bijvoorbeeld af van de vluchten die zijn geboekt. Het is namelijk mogelijk dat er 100% kosten gemaakt zijn door de reisorganisatie voor het boeken van de vluchten wanneer dit lijndienstvluchten van een maatschappij als Ryanair zijn. Dit is vooraf uiteraard kenbaar gemaakt door middel van de voorwaarden van de reisorganisatie.

Wil je de annuleringskosten voor jouw boeking weten? Neem dan contact op met ons Contact Center via chat, mail of telefoon. Zij gaan de annuleringskosten voor je opvragen bij de desbetreffende touroperator en/of leveranciers.

Omboeken

In sommige gevallen is het mogelijk om de vakantie om te boeken naar een andere vertrekdatum. Dit is echter sterk afhankelijk van de vertrekdatum, bestemming en voorwaarden van de reisorganisatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden via ons Contact Center. 

Let op: bij vertrek binnen 6 weken is omboeken vaak geen optie.

 

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn vakantie wil annuleren of omboeken vanwege het coronavirus?

Het hangt af van het type annuleringsverzekering of de kosten voor een annulering of omboeking gedekt worden. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Let op: mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten voor het coronavirus, dan heeft dat helaas weinig effect. De meeste verzekeraars hebben het coronavirus namelijk niet opgenomen in de dekking.

Kan ik nu gewoon een vakantie te boeken?

Ja, dat kan. Is jouw vakantiebestemming als ‘geel’ aangemerkt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is het geen enkel probleem om nu je vakantie te boeken. BeachCheck houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en neemt waar mogelijk maatregelen.

Repatriëring

Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je ter plaatse aan je lot overgelaten wordt en niet meer naar huis kunt. Dit is voor veel mensen op dit moment de belangrijkste reden om niet op vakantie te gaan in het buitenland. Met een pakketreis zit je echter veilig. De touroperator is namelijk verplicht om repatriëring voor je te regelen indien een bestemming van geel naar oranje verspringt.

Het ANVR geeft het volgende advies: ‘Belangrijk is dat je een pakketreis boekt en deze onderbrengt bij een ANVR - reisondernemer. Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat de uitvoerende reisorganisatie maatregelen neemt.’

BeachCheck is uiteraard aangesloten bij het ANVR (lidnummer 5841). Op onze website www.beachcheck.com boek je altijd een pakketreis.

Keert het Calamiteitenfonds uit vanwege het coronavirus?

Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking voor ziektes. Lees hier de uitleg.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Het is mogelijk om je vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van BeachCheck en de uitvoerende reisorganisatie, waarmee je bij het afronden van de boeking akkoord bent gegaan. Je kan deze voorwaarden terug vinden op jouw boekingsbevestiging.

De meeste verzekeraars dekken het coronavirus helaas niet, waardoor zij de kosten van een annulering niet vergoeden. We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie zelf gaat annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

In een gering aantal gevallen is het mogelijk om een vakantie (kosteloos) om te boeken. Vaak brengt dit wel extra kosten met zich mee. Raadpleeg de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie om te checken of het mogelijk is om je vakantie (kosteloos) om te boeken. Let op: vertrek je binnen 6 weken op vakantie, dan zijn de mogelijkheden om je vakantie om te boeken zeer beperkt.

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken besluit om een negatief reisadvies uit te geven voor jouw vakantiebestemming en de uitvoerende reisorganisatie besluit daarom om wijzigingen door te voeren waardoor omboeken een mogelijkheid wordt, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Ik moet binnenkort het restantbedrag betalen van mijn vakantie later dit jaar. Moet ik dit gewoon betalen?

Ja, dit moet gewoon betaald worden. Als er nog twijfels zijn of jouw vakantie doorgang kan vinden, dan is het in overleg met BeachCheck mogelijk om de betaaltermijn aan te passen naar drie weken voor vertrek. Dit geldt voor boekingen met een vertrek tot en met 26 november 2020.

Het hotel waar ik zou verblijven heeft aangegeven gesloten te zijn. Gaat mijn vakantie nog door?

Wij checken bij onze partners en de uitvoerende reisorganisaties of jouw vakantie normaal doorgang kan vinden. Als jouw accommodatie aan BeachCheck heeft laten weten tijdens jouw vakantie gesloten te zijn, dan nemen we uiteraard direct contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. 

Ik ga naar Griekenland, moet ik van tevoren nog iets ondernemen?

Jazeker! Er moet namelijk nog een formulier ingevuld worden. Griekenland verplicht alle toeristen boven 18 jaar namelijk een Passenger Locator Form (E-PLF formulier) in te vullen. Kinderen onder 18 jaar kunnen geregistreerd worden op het formulier van één van de ouders. Je dient dit formulier uiterlijk 48 uur voor aankomst in te hebben gevuld. Er is dan ook geen mogelijkheid om het E-PLF formulier pas op de luchthaven in te vullen. Zeer recent zijn er nog Nederlandse toeristen geweigerd omdat zij hadden verzuimd dit formulier tijdig in te vullen. 

Het gehele reisgezelschap dient tijdens de check-in op de luchthaven een bevestiging van het ingevulde formulier te tonen. Als je deze bevestiging (bevestigingsmail of QR code) niet kunt tonen zal je geen instapkaart ontvangen en kan je helaas niet mee op de vlucht. Griekenland heeft aangegeven hier streng op te handhaven en je een boete te geven van € 500,- per persoon als je het E-PLF formulier niet hebt ingevuld. Via deze link kun je het E-PLF formulier invullen. Het formulier is alleen in het Engels beschikbaar.

Voor alle vakanties naar Griekenland is het sinds 1 september 2020 niet meer nodig om een PCR-test af te laten nemen. 

Ik heb nog geen E-PLF formulier ontvangen voor mijn vakantie naar Griekenland. Wat nu?

De QR-code wordt aangemaakt op de dag van aankomst in Griekenland (middernacht). Vertrekt jouw vlucht om tien uur in de avond, dan kan het zijn dat je nog geen QR-code hebt ontvangen. In dit geval kun je de bevestiging van het ingevulde E-PLF formulier tonen bij de incheckbalie. Dit is alleen geldig voor vertrekken op een andere dag dan de aankomstdag in Griekenland. Alle andere passagiers zonder QR-code worden geweigerd op de vlucht.

Kan ik nog terug als een land of regio (door het coronavirus) een oranje reisadvies krijgt tijdens mijn verblijf?

Ja. Ondanks het feit dat de overheid niet actief repatrieert, is de uitvoerende reisorganisatie wel verplicht om je veilig thuis te brengen. Daarin schuilt dan ook het grote voordeel van een pakketreis. Boek je namelijk op eigen houtje een vlucht met accommodatie, dan sta je er helemaal alleen voor. 

In de praktijk zal de reisorganisatie bekijken of het mogelijk is om een repatrieringsvlucht in te zetten, waarmee je opgehaald wordt van je vakantiebestemming. Is er geen acuut gevaar, dan is het ook mogelijk dat de vakantie niet abrupt afgebroken hoeft te worden wanneer code oranje afgegeven wordt. De uitvoerende reisorganisatie of wij zullen in dit geval contact met je opnemen om de mogelijkheden te bekijken.  

Corona-voucher
Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een andere reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is gelijk aan de door jou betaalde reissom. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Is de reissom van je nieuwe vakantie hoger? Dan betaal je zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom lager, dan blijft er een restantwaarde over op de voucher. De datum van uitgifte en geldigheidsduur van de initieel uitgegeven Corona-voucher blijven van toepassing op deze restantvoucher.

Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Heeft de geldigheid betrekking op de boekingsdatum of de vertrekdatum van de nieuwe reis?

Je hebt een jaar de tijd om een nieuwe vakantie te boeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de verloopdatum van de voucher liggen, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte van de voucher is gemaakt.

Ik wil geen voucher, ik wil mijn geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. We leggen graag aan je uit waarom we daarvoor gekozen hebben.

De vouchers zijn bedacht door de Nederlandse reisbranche in samenwerking met het ANVR en SGR. Ze zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat reisorganisaties massaal failliet gaan door de vele noodgedwongen annuleringen en betalingen die zij reeds voldaan hebben voor deze vakanties, zoals vliegtickets en hotelovernachtingen.

Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) staat garant voor de vouchers van pakketreizen. Dat laatste is bijzonder, aangezien het SGR normaal niet garant staat voor een voucher. Komt een reisorganisatie nu in de financiële problemen, dan krijg je van het SGR alsnog gewoon je geld terug.

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor de coronavoucher. Een uitspraak van de Europese Commissie duidt erop dat klanten het recht hebben om binnen 7 dagen de reissom terug te krijgen in het geval van een annulering door de luchtvaartmaatschappij. Dit zorgt voor verwarring, aangezien dit niet geldt voor de vouchers die uitgegeven worden voor pakketreizen. Deze vouchers zijn namelijk gedekt door het SGR.

Valt één van de reisorganisaties waar wij de vakantie ondergebracht hebben om, dan ben je toch verzekerd van teruggave van de reissom. Ook de eigen pakketreizen van BeachCheck vallen onder deze dekking van het SGR. Dat is de reden waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) deze werkwijze van de Nederlandse reisbranche heeft goedgekeurd.

Wil je toch liever je geld terug?

We zitten in een ontzettend lastige situatie momenteel en vragen daarom om je begrip. We weten dat het niet ideaal is, maar we hopen ook na deze crisis te kunnen doen wat we het liefste doen: onze klanten voorzien van de fijnste tijd met hun geliefden.

Het is daarom op dit moment helaas niet mogelijk voor ons om je geld direct terug te betalen. Je kan op z’n vroegst 6 maanden na ontvangst van de voucher een verzoek tot teruggave indienen bij ons. Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Mag BeachCheck een voucher verstrekken in plaats van restitutie van de reissom?

Ja, dat mag. De Corona-voucher wordt door de Europese Commissie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gezien als een passende oplossing, gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren. 

De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarnaast meegekeken bij de totstandkoming van de voorwaarden die aan de Corona-voucher zijn verbonden. 

Het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft besloten dat de SGR garantie voor alle vakanties geldt die na 16 maart 2020 zijn geboekt en door het coronavirus geannuleerd moeten worden. Als reiziger ben je er dus zeker van dat je reissom veilig is, wanneer de reisorganisatie onverhoopt in financiële problemen komt. 

Meer info is te vinden op de website van het ANVR.

Krijg ik ook voucher tegoed voor mijn stoelreservering of bagage?

Als je de kosten voor een stoelreservering, huurauto, bagage of reis- en/of annuleringsverzekering aan BeachCheck hebt voldaan, dan zal dit bedrag toegevoegd worden aan de waarde van de voucher.

Heb je rechtstreeks bij een vliegtuigmaatschappij, autoverhuurder of verzekeraar bagage, een stoelreservering, een huurauto of reis- en/of annuleringsverzekering bijgeboekt, dan dien je zelf rechtstreeks contact op te nemen met de partij waarbij je dit hebt geboekt.

Alle voorwaarden zijn te vinden op onze speciale Corona-voucher pagina.

Kan ik de voucher aan iemand anders geven?

De voucher is strikt persoonsgebonden. Je mag deze dus niet zomaar overdragen aan iemand anders. Het is wel mogelijk om de voucher over te dragen aan iemand uit het reisgezelschap van de oorspronkelijke boeking. Dit dient echter wel vooraf kenbaar gemaakt te worden aan BeachCheck door middel van een e-mail naar info@beachcheck.com.

Mijn vakantie is al een tijdje geannuleerd, maar ik heb nog steeds geen voucher ontvangen. Wanneer krijg ik mijn voucher?

We hebben inmiddels vouchers verstuurd voor alle geannuleerde boekingen. 

We versturen de voucher per e-mail naar het bij ons bekende e-mailadres van de hoofdboeker. Heb je geen e-mail ontvangen, maar heb je wel recht op een voucher? Check dan voor de zekerheid even de map met Ongewenste e-mail. 

 

PCR-test
Wat is een PCR-test?

Een PCR-test toont aan of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte aanwezig is. Er zijn twee type testen: de keel-neus swab test en de zogenaamde gorgeltest. Aangezien Aruba, Bonaire, Curaçao en Griekenland de keel-neus swab test verplichten, zal iedereen die getest wordt via HetHuisartsLab de keel-neus swab test krijgen.

Wanneer is de PCR-test verplicht?

De PCR-test wordt verplicht voor reizigers naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus, Duitsland, Italië en Madeira. Griekenland alleen voor reizigers uit België die vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven. De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor kinderen geldt het volgende per vakantiebestemming:

Aruba
Kinderen vanaf 15 jaar. 

Bonaire 
Kinderen vanaf 12 jaar.

Curaçao
Kinderen vanaf 0 jaar. 

Cyprus
Kinderen vanaf 12 jaar.

Griekenland
Kinderen vanaf 10 jaar. Enkel noodzakelijk voor reizigers met een permanente residentie in België.

St. Maarten
Kinderen vanaf 11 jaar.

Madeira
Kinderen vanaf 12 jaar.
 

Wordt mijn PCR-test vergoed?

TUI

TUI vergoedt de PCR-test met gezondheidsverklaring voor klanten die een pakketreis hebben geboekt van TUI naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus, Italië, Duitsland of Madeira met vertrek tot en met 30 november 2020.  Bij deze pakketreis moeten vluchten met TUI Fly, KLM of Transavia inbegrepen zijn. 

Corendon

Tot nader order wordt de PCR-test voor alle Corendon pakketreizen naar Curaçao, Bonaire en Madeira gratis verstrekt. 

Let op: De eis voor Curaçao en Bonaire is dat je je tussen 66 en 72 uur vóór vertrek laat testen, voor Madeira is dit tussen 62 en 68 uur vóór vertrek.

Overige reisorganisaties

Klik hier voor de website van HetHuisartslab om een afspraak te maken. Na registratie kun je tijdens het spreekuur op iedere testlocatie in Nederland terecht. 

 • Vul bij stap 1 de gevraagde persoonsgegevens in.
  Indien je niet in het bezit bent van een BSN nummer, vink dan het hokje ‘Nederlands BSN ontbreekt of is niet van toepassing’ aan, en vul het paspoortnummer en land in.
 • Vul bij stap 2 je mobiele nummer en e-mailadres in en ‘BeachCheck + uw dossiernummer beginnend met 4014….’
 • Bij stap 3 negeer je de vouchercode en activeer je de Covid-19 PCR-test van EUR 79,50.
 • Selecteer bij stap 4 in het aanvraagproces het afreisdocument t.w.v. EUR 10,-. Je bent verplicht om dit document mee te nemen. De gezondheidsverklaring is inbegrepen.
 • Selecteer bij stap 5 de gewenste testlocatie.
 • Bij stap 6 rond je de registratie en betaling af.
 • Je ontvangt per e-mail een bevestiging met barcode. Neem deze barcode mee naar de testlocatie.
Waar kan ik de PCR-test laten doen?

TUI en Corendon werken samen met HetHuisartslab voor de uitvoering van de PCR-test. Er is een groot aantal testlocaties in Nederland waar je terecht kunt voor deze test, welke bovendien allemaal goedgekeurd zijn door het RIVM en lokale autoriteiten. Check hier alle testlocaties bij jou in de buurt. 

Welke eisen stellen de bestemmingen aan de test en gezondheidsverklaring?

Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Madeira en Cyprus

De PCR-test moet binnen 72 tot 65 uur voor vertrek zijn afgenomen. De geplande vertrektijd kun je vinden op onze boekingsbevestiging.

 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor vertrek laat afnemen, je het land niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. Laat je de test binnen 65 uur voor vertrek afnemen, dan is er geen garantie dat het testresultaat op tijd binnen is. Je kunt in beide gevallen geen aanspraak maken op teruggave van je reissom of extra gemaakte kosten.
 • De testuitslag moet negatief zijn en de reiziger dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring aan te kunnen tonen gedurende de reis.
 • De testuitslag dien je geprint aan te kunnen tonen.
 • Naast de testuitslag ontvang je bij een negatief resultaat ook een afreisdocument. Dit document is nodig  om naar de bestemming te kunnen vertrekken.
 • Zonder testuitslag en afreisdocument kun je niet op reis.
 • Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een keel-neus swab test te laten afnemen.
 • Voor Madeira is er ook de mogelijkheid om je te laten testen bij aankomst op bestemming.

LET OP: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je beschikt over de juiste documenten.

Italië

 • Er is zowel een mogelijkheid voor testen in Nederland als bij aankomst in Italië. We adviseren je echter om in Nederland een PCR-test af te laten nemen, zodat je verplichte quarantaine in Italië kan voorkomen. 
 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor aankomst laat afnemen, je opnieuw getest moet worden bij aankomst in Italië.
 • Kies je ervoor om de (Covid-19) PCR-test te laten afnemen bij aankomst in Italië, dan zal dit gebeuren via een sneltest op de luchthaven. Je dient op de luchthaven te blijven tot de uitslag bekend is. Indien deze negatief is kun je de reis vervolgen, bij een positief resultaat dient er een tweede test afgenomen te worden.
 • Indien je in Nederland de PCR-test laat afnemen dient de uitslag negatief te zijn en dien je dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring, inclusief paspoortgegevens, aan te kunnen tonen gedurende de reis.
 • Daarnaast dien je de testuitslag en het bijbehorende afreisdocument geprint aan te kunnen tonen tijdens de reis.

 

Tijdens het boeken
Zijn vluchttijden altijd definitief?

Nee, de vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Touroperators en luchtvaartmaatschappijen mogen de vluchtgegevens wijzigen, zolang de vlucht nog steeds op dezelfde datum wordt uitgevoerd. Er kan ook op een later moment besloten worden om een tussenlanding te maken.

Kan ik direct ruimbagage toevoegen?

Jazeker, in de meeste gevallen is het mogelijk om direct bagage bij te boeken op onze website. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, neem dan gerust even contact met ons op via telefoon, chat of e-mail.

Heb je de boeking al reeds gemaakt en wil je later nog ruimbagage bijboeken, dan kan dat in de meeste gevallen op de website van de vliegmaatschappij. Log in met het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op onze boekingsbevestiging) en ons e-mailadres info@beachcheck.com. Kom je hier zelf niet uit, dan willen we je hier gerust bij helpen.

Houdt rekening met het feit dat het achteraf bijboeken van ruimbagage vaak duurder is dan tijdens het boekproces. We raden je dan ook aan om dit direct bij te boeken op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om een boeking te maken?

We accepteren alleen boekingen waarbij de hoofdboeker minimaal 18 jaar of ouder is.

Let op! De hoofdboeker moet altijd deelnemer zijn van de reis. Het is dus niet mogelijk om als volwassene een vakantie voor een minderjarige te boeken en zelf niet deel te nemen.

Wanneer is mijn boeking definitief?

Voordat je de boeking af kan ronden op onze website, dien je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van BeachCheck en de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie die vermeldt staan bij boekstap 3. Ga je akkoord met deze voorwaarden en rond je de boeking af door een betaalmethode te kiezen en dit succesvol te doorlopen, dan is de boeking definitief. 

Wanneer jouw boeking definitief is kan er niet meer kosteloos van de boeking afgezien worden. Ook voor eventuele wijzigingen kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Voor mijn vakantie
Klopt het dat ik een gezondheidsverklaring moet invullen voordat ik op vakantie ga?

Ja, dat klopt. Het RIVM verplicht alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen voordat je naar het buitenland mag reizen. Deze verklaring moet elke reiziger (ook kinderen) altijd bij zich dragen tijdens de gehele vakantie. De verklaring dient maximaal 24 uur voor vertrek te worden uitgeprint en ingevuld. De gezondheidsverklaring is hier te downloaden.

Hoe kan ik online inchecken?

Online inchecken is meestal vrij eenvoudig en snel afgerond. Wel heeft elke luchtvaartmaatschappij eigen regels met betrekking tot het online inchecken. Lees de voorwaarden op het ticket dat je van ons ontvangt bij je reisbescheiden daarom altijd goed door.

Online inchecken is verplicht bij de volgende vliegmaatschappijen:

 • Ryanair
 • Laudamotion
 • TUI Fly Germany
 • Easy Jet

Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen waarbij het niet mogelijk is om online in te checken. Wanneer je met één van de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegt, kun je gratis inchecken bij de balie op de luchthaven.

 • Aegean Airlines
 • Freebird
 • Level
 • Onur Air

Online inchecken per vliegtuigmaatschappij:

 • Condor: Check vanaf 24 uur en tot 2 uur vóór vertrek online in bij Condor.
 • Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines: Vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek kan je online inchecken bij Corendon (Dutch) Airlines.
 • Easyjet: Inchecken bij Easyjet is mogelijk vanaf 30 dagen en tot 2 uur voor vertrek.
 • Eurowings: Je kan al vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek inchecken bij Eurowings.
 • KLM: Het is mogelijk om vanaf 30 uur voor vertrek in te checken bij KLM. Reis je van of naar de Verenigde Staten, dan is inchecken mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek.
 • Laudamotion: Bij Laudamotion is het verplicht om vanaf 48 uur en tot 2 uur voor vertrek online in te checken. Heb je een stoel gereserveerd? Dan is het mogelijk om tot 60 dagen voor vertrek in te checken.
 • Ryanair: Het is verplicht om vanaf 48 uur tot 2 uur voor vertrek online in te checken bij Ryanair. Heb je een stoelreservering? Online inchecken is mogelijk vanaf 60 dagen voor vertrek.
 • Transavia: Het is bij Transavia mogelijk om vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek online in te checken.
 • TUI Fly: Inchecken bij TUI Fly is online mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek. De stoel die je krijgt toegewezen, kun je tegen betaling nog wijzigen. Dat kan nog tot 5 uur voor vertrek, mits er stoelen beschikbaar zijn. Het is bij de incheckbalie op de luchthaven niet mogelijk om je voorkeur door te geven. Voor de volgende bestemmingen is het niet mogelijk om online in te checken bij TUI Fly: Cuba, Dominicaanse Republiek, Finland, Jamaica, Mexico, Suriname en de Verenigde Staten.
 • TUI Fly Germany: Zonder stoelreservering kan je vanaf 48 uur voor vertrek online inchecken. Bagage kan afgeleverd worden tot 60 minuten voor vertrek.
Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn op de luchthaven?

Schiphol Airport

Hoe laat je op Schiphol aanwezig dient te zijn hangt af van de vliegmaatschappij. Houdt over het algemeen rekening met 2 uur voor vertrek voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor vertrek voor bestemmingen buiten Europa.

Eindhoven Airport

We adviseren je om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op Eindhoven Airport. Check voor de zekerheid nog even bij je vliegmaatschappij hoe laat je aanwezig dient te zijn. Heb je thuis nog niet ingecheckt voor je vlucht, doe dat dan als eerste wanneer je op de luchthaven arriveert. Heb je alleen handbagage bij? Dan kan je in principe gelijk doorlopen richting de controle. Heb je ook ruimbagage bij? Ga dan op zoek naar een bagage drop off balie. Ook zijn er op Eindhoven Airport een aantal Drop&Go systemen aanwezig, waarmee je zelfstandig je ruimbagage in kan checken.

Groningen Airport Eelde

De incheckbalies op Groningen Airport Eelde zijn altijd 2 uur voor vertrek van jouw vlucht geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Check altijd even de instructies van de vliegmaatschappij voor de definitieve sluitingstijd.

Brussels Airport

Voor vluchten binnen Europa adviseert Brussels Airport om 1,5 tot 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa, dan dien je 3 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Rotterdam The Hague Airport

Vanwege verbouwingswerkzaamheden en langere wachtrijen adviseert Rotterdam The Hague Airport om zeker 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Maastricht Aachen Airport

Voor vertrek vanaf Maastricht Aachen dien je minimaal 2 uur van tevoren aanwezig op de luchthaven. De incheckbalies zijn 2,5 uur voor vertrek geopend.

Is ruimbagage bij mijn vakantie inbegrepen?

Iedere vliegmaatschappij heeft eigen, soms strenge regels met betrekking tot ruimbagage. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is ruimbagage helaas niet meer standaard bij de prijs inbegrepen en kun je de ruimbagage online bijboeken.

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Het is overigens vaak voordeliger om ruimbagage direct bij te boeken. In sommige gevallen is het achteraf bijboeken van ruimbagage een stuk duurder. Het is niet aan te raden om te wachten met het bijboeken van ruimbagage tot je op het vliegveld bent. In de meeste gevallen is dit zeer prijzig.

Informatie over ruimbagage vind je altijd op de boekingsbevestiging die je van ons ontvangt na het maken van een reservering.

Mocht je geen ruimbagage hebben bijgeboekt op het moment dat je de reservering hebt afgerond, dan kun je in de meeste gevallen zelf via de website van de luchtvaartmaatschappij de door jouw gewenste ruimbagage bijboeken. Gebruik hiervoor het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op de boekingsbevestiging) en ons e-mailadres: info@beachcheck.com.

Uiteraard beantwoorden wij graag je eventuele vragen over ruimbagage. Als een extra service kunnen wij je ook helpen met het bijboeken van ruimbagage.

Kan ik zelf ruimbagage bijboeken?

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Heb je de boeking al reeds gemaakt en wil je later nog ruimbagage bijboeken, dan kan dat in de meeste gevallen op de website van de vliegmaatschappij. Log in met het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op onze boekingsbevestiging) en ons e-mailadres info@beachcheck.com. Kom je hier zelf niet uit, dan willen we je hier gerust bij helpen.

Houdt rekening met het feit dat het achteraf bijboeken van ruimbagage vaak duurder is dan tijdens het boekproces. We raden je dan ook aan om dit direct bij te boeken op onze website.

Hoe maak ik een stoelreservering?

Het is bij veel luchtvaartmaatschappijen mogelijk om online een stoel te reserveren voor aanvang van de vlucht. De makkelijkste manier om dit te regelen is door in te loggen op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je logt gemakkelijk in met het reserveringsnummer van de vlucht en eventueel ons e-mailadres: info@beachcheck.com.

Nadat je bij de luchtvaartmaatschappij bent ingelogt, kun je de actuele prijzen voor een stoelreservering opvragen.

Heb ik een vaccinatie nodig voor mijn vakantiebestemming?

Wij raden je aan om bij twijfel ruim een maand voor vertrek het reisadvies van de GGD te checken om te bepalen of je een of meerdere vaccinaties nodig hebt voor jouw vakantiebestemming. Dit is eenvoudig te checken op de speciaal daarvoor ingerichte pagina op de website van de GGD

Kan ik een voorkeur of wens doorgeven?

Zeker. Wil je tijdens je verblijf bijvoorbeeld gebruikmaken van een babybedje of een kinderstoel, raden wij je aan om contact met ons op te nemen via e-mail, chat of telefoon. Wij zullen je voorkeur dan aan de accommodatie doorgeven.

Let op! Voorkeuren kunnen wij niet garanderen. Voor het toekennen hiervan zijn wij altijd afhankelijk van onze partners. 

Hoe reserveer ik een parkeerplaats op de luchthaven?

Zodra je thuis de deur achter je op slot draait, wil je natuurlijk zorgeloos vakantie gaan vieren. Door een parkeerplaats te reserveren op de luchthaven van vertrek bespaar je veel tijd en mogelijke zorgen.

Mocht je interesse hebben in een parkeerplaats op de luchthaven, neem dan gerust contact met ons op via e-mail, chat of telefoon. Wij zullen je dan een vrijblijvende offerte voor een parkeerplaats toesturen voor de vertrekluchthaven van jouw keuze. 

Let op! Het is helaas niet mogelijk om een parkeerplaats via BeachCheck te reserveren op Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. 

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Je ontvangt je reisbescheiden van ons uiterlijk 8 tot 10 dagen voor vertrek. Ligt de vertrekdatum binnen 8 dagen, dan ontvang je de reisbescheiden uiteraard zo snel mogelijk van ons. 

Wat betekent 00:00 uur op mijn vliegticket?

Wanneer er op onze website of de boekingsbevestiging een vluchttijd van 00:00 uur staat vermeldt, betekent dit dat de officiële vluchttijden nog niet bekend zijn. 

Tijdens mijn vakantie
Wat gebeurt er als ik tijdens mijn vakantie COVID-19 oploop?

Wanneer het coronavirus onverhoopt een nieuwe golf veroorzaakt, kan het zijn dat er ter plaatse maatregelen zullen worden genomen op jouw vakantiebestemming. In het geval dat je een boeking hebt gemaakt met vertrek op uiterlijk 31 december 2020, waarbij TUI de uitvoerende reisorganisatie is, dan is de COVID Care Service automatisch inbegrepen bij je vakantie.

Dit betekent dat je ter plaatse kosteloos een COVID-test af kan laten nemen. Bij een positieve COVID-test worden bovendien de kosten voor medische hulp, eventueel langer verblijf of medische repatriering gedekt door deze service. Deze dekking is automatisch geldig voor het hele reisgezelschap.

Andere touroperators

In het geval van een pakketreis ben je vanuit de wet op de reisovereenkomst altijd verzekerd van repatriëring, wat betekent dat je altijd terug naar huis wordt gebracht. Eventuele extra kosten die je op de vakantiebestemming maakt zijn wel voor eigen rekening. 

Is er reisleiding aanwezig tijdens mijn vakantie?

Wanneer je een pakketreis uitgevoerd door BeachCheck hebt geboekt, is er geen reisleiding op de bestemming. Wel kun je ons altijd tijdens kantooruren bereiken via telefoon, chat of e-mail.
Daarnaast zijn wij in echte noodgevallen 24/7 te bereiken via een SOS Alarmservice. Dit nummer communiceren wij naar de klant bij het uitgeven van de reisbescheiden. Je mag dit nummer alleen gebruiken in geval van echte nood.

Bij pakketreizen van TUI en Corendon als uitvoerende partij is op de meeste bestemmingen wel reisleiding aanwezig. Zij staan 24/7 dagen voor je klaar en kunnen helpen bij vragen over het hotel, de omgeving, restaurants en excursies. 

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!