Géén boekingskosten Altijd de beste deal
013-5323507
Binnenkort beschikbaar
Mijn vakanties
Informatie coronavirus
Wat wil je weten?
Veelgestelde vragen coronavirus
Corona-voucher
Voor mijn vakantie

Coronavirus en mijn vakantie

Laatste update: 10 juli 2020 - (14:00)

Het coronavirus heeft een bizar grote impact op de reisbranche. Vrijwel de gehele wereld kwam tot stilstand. Er zijn de afgelopen tijd veel vragen binnen gekomen over het coronavirus en de gevolgen voor reeds geboekte vakanties. We blijven de situatie nauwlettend voor je monitoren en brengen onze klanten waar nodig zo snel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen rondom hun vakanties. Op deze FAQ pagina hopen we jouw vragen vast te kunnen beantwoorden.

Hoe pakt BeachCheck deze crisis aan?

We zijn achter de schermen druk bezig geweest met het in kaart brengen van eventuele gevolgen voor de vakanties van onze klanten. Wanneer jouw vakantie geannuleerd wordt door ons of de uitvoerende reisorganisatie, brengen we je daar altijd zo snel mogelijk van op de hoogte. Als je nog niks gehoord hebt, kan je er dus vanuit gaan dat wij nog geen bericht hebben ontvangen van de uitvoerende reisorganisatie of hier nog geen besluit over hebben genomen.

Op onze website bieden wij vakanties aan van verschillende reisorganisaties. Op de boekingsbevestiging staat duidelijk omschreven wie jouw vakantie uitvoert. Kan je dit niet vinden op jouw boekingsbevestiging? In de meeste gevallen voert BeachCheck jouw vakantie zelf uit. In dat geval heb je van BeachCheck inmiddels een zogenaamd Corona-voucher ontvangen ter waarde van de reeds betaalde reissom.

Je ontvangt dus van de uitvoerende reisorganisatie een passende oplossing voor de geannuleerde vakantie. Wij houden je hiervan op de hoogte. Heb je geen idee met welke reisorganisatie je op vakantie gaat? Check dan even je boekingsbevestiging om te zien bij welke reisorganisatie jouw vakantie is ondergebracht. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kijken we natuurlijk graag even met je mee. Neem daarvoor even contact met ons op.


BeachCheck – eigen vakanties

Heb jij een boeking gemaakt met vertrek tot en met 30 juni 2020, waarbij BeachCheck de uitvoerende reisorganisatie is? Dan heb je inmiddels een Corona-voucher van ons ontvangen per e-mail.

Alle vakanties met vertrek na deze datum gaan in principe gewoon door, tenzij dit door omstandigheden niet mogelijk is. Zo kan het voorkomen dat vluchten geschrapt worden door wijzigingen in het vluchtschema of dat een accommodatie nog niet geopend is vanwege de corona maatregelen die ter plaatse gelden.

Wanneer er wijzigingen optreden voor jouw vakantie, dan proberen we je hier altijd zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen. Wanneer jouw vakantie een pakketreis betreft waarbij BeachCheck als touroperator verantwoordelijk is, dan proberen wij zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van onze leveranciers. We houden je in dat geval natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte van de eventuele wijzigingen met betrekking tot jouw vakantie.

Corona-voucher

Reizigers waarvan de vakantie is geannuleerd, ontvangen van ons een voucher voor de reeds betaalde reissom. Met de voucher kan je een nieuwe vakantie voor een later tijdstip boeken. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De verloopdatum heeft betrekking op het moment waarop je je nieuwe vakantie geboekt moet hebben. Dat betekent dus dat je ook nog mag vertrekken ná de verloopdatum van de voucher.

Annuleringen gemaakt tussen 13 maart 2020 van boekingen met vertrek tot en met 30 juni 2020, zullen volgens de voucherregeling opgepakt worden. Annuleringen voor die tijd worden volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden behandeld.

Raadpleeg de website van het ANVR voor overige vragen en/of uitleg omtrent het coronavirus en de eventuele impact op jouw vakantie.

Veelgestelde vragen coronavirus
Gaat mijn vakantie nog door?

In het geval dat er wijzigingen plaatsvinden voor jouw vakantie, dan nemen we uiteraard contact met je op. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepaalt of er een negatief reisadvies wordt uitgegeven voor een bepaalde bestemming. De situatie wijzigt regelmatig op dit moment. Wij raden je daarom aan om voor de laatste updates de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Ga je pas over een paar maanden op vakantie? Voor nu is het nog niet nodig om actie te ondernemen. Mocht de situatie veranderen, dan hoor je uiteraard van ons.

Wat is het reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

We adviseren je om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de laatste updates omtrent jouw vakantiebestemming. Via deze link kan je het huidige reisadvies voor jouw vakantiebestemming controleren.

Wat als ik zelf niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Het is in principe niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren, wanneer je zelf besluit om niet op vakantie te gaan.

Omdat veel vakantiebestemmingen momenteel weer open zijn voor toerisme, worden er nog maar weinig vakanties geannuleerd door de touroperators. Wanneer de vlucht gewoon doorgang vindt en accommodatie open is en voldoet aan de corona maatregelen, dan kan jouw vakantie gewoon plaatsvinden.

We begrijpen het echter dat je misschien nog niet op vakantie wil naar het buitenland. In dat geval zijn er een paar opties:

Zelf annuleren

Je kan ervoor kiezen om zelf te annuleren. Het nadeel hiervan is dat de annuleringskosten voor eigen rekening zijn. Annuleren kan dus niet kosteloos en er wordt bovendien ook geen voucher verstrekt. Je maakt immers zelf de keuze om de vakantie te annuleren. Bovendien heb je later niet de mogelijkheid om alsnog een beroep te doen op een voucher of teruggave van de reissom, wanneer de reisorganisatie alsnog besluit om de vakanties met jouw vertrekdatum en bestemming te annuleren.

Helaas is er geen vaste maatstaf voor de annuleringskosten. Dit verschilt namelijk per boeking en vertrekdatum en hangt bijvoorbeeld af van de vluchten die zijn geboekt. Het is namelijk mogelijk dat er 100% kosten gemaakt zijn door de reisorganisatie voor het boeken van de vluchten wanneer dit lijndienstvluchten van een maatschappij als Ryanair zijn. Dit is vooraf uiteraard kenbaar gemaakt door middel van de voorwaarden van de reisorganisatie.

Wil je de annuleringskosten voor jouw boeking weten? Neem dan contact op met ons Contact Center via chat, mail of telefoon. Zij gaan de annuleringskosten voor je opvragen bij de desbetreffende touroperator en/of leveranciers.

Omboeken

In sommige gevallen is het mogelijk om de vakantie om te boeken naar een andere vertrekdatum. Dit is echter sterk afhankelijk van de vertrekdatum, bestemming en voorwaarden van de reisorganisatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden via ons Contact Center.

Let op: bij vertrek binnen 6 weken is omboeken vaak geen optie.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn vakantie wil annuleren of omboeken?

Het hangt af van het type annuleringsverzekering of de kosten voor een annulering of omboeking gedekt worden. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Let op: mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten voor het coronavirus, dan heeft dat helaas weinig effect. De meeste verzekeraars hebben het coronavirus namelijk niet opgenomen in de dekking.

Kan ik nu gewoon een vakantie te boeken?

Jazeker. De meeste vakantiebestemmingen binnen Europa zijn inmiddels weer open voor toerisme. Is jouw vakantiebestemming als ‘geel’ aangemerkt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is het geen enkel probleem om nu je vakantie te gaan boeken. BeachCheck houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en neemt waar mogelijk maatregelen.

Pakketreis

Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je ter plaatse aan je lot overgelaten wordt en niet meer naar huis kunt. Dit is voor veel mensen op dit moment de belangrijkste reden om niet op vakantie te gaan in het buitenland. Met een pakketreis zit je echter veilig. De touroperator is namelijk verplicht om repatriëring voor je te regelen indien een bestemming van geel naar oranje verspringt.

Het ANVR geeft het volgende advies: ‘Belangrijk is dat je een pakketreis boekt en deze onderbrengt bij een ANVR - reisondernemer. Als er dan op jouw bestemming echt wat aan de hand is, weet je zeker dat de uitvoerende reisorganisatie maatregelen neemt.’

BeachCheck is uiteraard aangesloten bij het ANVR (lidnummer 5841). Op onze website www.beachcheck.com boek je altijd een pakketreis.

Keert het Calamiteitenfonds uit vanwege het coronavirus?

Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking voor ziektes. Lees hier de uitleg.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Het is mogelijk om je vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden van BeachCheck en de uitvoerende reisorganisatie, waarmee je bij het afronden van de boeking akkoord bent gegaan. Je kan deze voorwaarden terug vinden op jouw boekingsbevestiging.

De meeste verzekeraars dekken het coronavirus helaas niet, waardoor zij de kosten van een annulering niet vergoeden. We adviseren je nog even te wachten met annuleren. Wanneer je jouw vakantie met vertrek na 30 juni 2020 wilt annuleren, gelden namelijk de reguliere annuleringsvoorwaarden. We adviseren je daarom, ondanks de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren, om nadere berichtgeving van ons over jouw vakantie af te wachten.

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

In een gering aantal gevallen is het mogelijk om een vakantie (kosteloos) om te boeken. Vaak brengt dit wel extra kosten met zich mee. Raadpleeg de voorwaarden van de uitvoerende reisorganisatie om te checken of het mogelijk is om je vakantie (kosteloos) om te boeken. Let op: vertrek je binnen 6 weken op vakantie, dan zijn de mogelijkheden om je vakantie om te boeken zeer beperkt.

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken besluit om een negatief reisadvies uit te geven voor jouw vakantiebestemming en de uitvoerende reisorganisatie besluit daarom om wijzigingen door te voeren waardoor omboeken een mogelijkheid wordt, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 30 juni. Gaat mijn vakantie nog door?

Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. De meeste vakantiebestemmingen zijn inmiddels weer open voor toerisme. Deze bestemmingen hebben de kleurcode geel gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat jouw vakantie waarschijnlijk gewoon door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 30 juni maar wil annuleren. Krijg ik mijn geld terug?

Wanneer je jouw vakantie met vertrek na 30 juni 2020 wilt annuleren, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Het is in principe dus niet mogelijk om je vakantie zonder kosten te annuleren, wanneer je zelf besluit om niet op vakantie te gaan.

Omdat veel vakantiebestemmingen momenteel weer open zijn voor toerisme, worden er nog maar weinig vakanties geannuleerd door de touroperators. Wanneer de vlucht gewoon doorgang vindt en accommodatie open is en voldoet aan de corona maatregelen, dan kan jouw vakantie gewoon plaatsvinden.

We begrijpen het echter dat je misschien nog niet op vakantie wil naar het buitenland. In dat geval zijn er een paar opties:

Zelf annuleren

Je kan ervoor kiezen om zelf te annuleren. Het nadeel hiervan is dat de annuleringskosten voor eigen rekening zijn. Annuleren kan dus niet kosteloos en er wordt bovendien ook geen voucher verstrekt. Je maakt immers zelf de keuze om de vakantie te annuleren. Bovendien heb je later niet de mogelijkheid om alsnog een beroep te doen op een voucher of teruggave van de reissom, wanneer de reisorganisatie alsnog besluit om de vakanties met jouw vertrekdatum en bestemming te annuleren.

Helaas is er geen vaste maatstaf voor de annuleringskosten. Dit verschilt namelijk per boeking en vertrekdatum en hangt bijvoorbeeld af van de vluchten die zijn geboekt. Het is namelijk mogelijk dat er 100% kosten gemaakt zijn door de reisorganisatie voor het boeken van de vluchten wanneer dit lijndienstvluchten van een maatschappij als Ryanair zijn. Dit is vooraf uiteraard kenbaar gemaakt door middel van de voorwaarden van de reisorganisatie.

Wil je de annuleringskosten voor jouw boeking weten? Neem dan contact op met ons Contact Center via chat, mail of telefoon. Zij gaan de annuleringskosten voor je opvragen bij de desbetreffende touroperator en/of leveranciers.

Omboeken

In sommige gevallen is het mogelijk om de vakantie om te boeken naar een andere vertrekdatum. Dit is echter sterk afhankelijk van de vertrekdatum, bestemming en voorwaarden van de reisorganisatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden via ons Contact Center.

Let op: bij vertrek binnen 6 weken is omboeken vaak geen optie.

Ik heb een reis geboekt met vertrek voor 30 juni en heb nog niet de volledige reissom betaald. Hoe wordt dit nu afgehandeld met de voucher?

Heb je een aanbetaling voldaan voor je vakantie en is deze inmiddels door ons geannuleerd, dan krijg je een Corona-voucher ter waarde van het bedrag van de aanbetaling.

Ik heb een reis geboekt met vertrek voor 30 juni en heb de reissom nog niet betaald. Moet ik de reissom alsnog betalen?

Nee, je hoeft de reissom niet meer te betalen. Jouw reis wordt door BeachCheck geannuleerd en je ontvangt dan ook geen voucher.

Ik moet binnenkort het restantbedrag betalen van mijn vakantie later dit jaar. Moet ik dit gewoon betalen?

Ja, dit moet gewoon betaald worden. Als er nog twijfels zijn of jouw vakantie doorgang kan vinden, dan is het in overleg met BeachCheck mogelijk om de betaaltermijn aan te passen naar drie weken voor vertrek. Dit geldt voor boekingen met een vertrek tot en met 27 augustus 2020.

Corona-voucher
Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een andere reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is gelijk aan de door jou betaalde reissom. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Is de reissom van je nieuwe vakantie hoger? Dan betaal je zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom lager, dan blijft er een restantwaarde over op de voucher. De datum van uitgifte en geldigheidsduur van de initieel uitgegeven Corona-voucher blijven van toepassing op deze restantvoucher.

Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Heeft de geldigheid betrekking op de boekingsdatum of de vertrekdatum van de nieuwe reis?

Je hebt een jaar de tijd om een nieuwe vakantie te boeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de verloopdatum van de voucher liggen, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte van de voucher is gemaakt.

Ik wil geen voucher, ik wil mijn geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. We leggen graag aan je uit waarom we daarvoor gekozen hebben.

De vouchers zijn bedacht door de Nederlandse reisbranche in samenwerking met het ANVR en SGR. Ze zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat reisorganisaties massaal failliet gaan door de vele noodgedwongen annuleringen en betalingen die zij reeds voldaan hebben voor deze vakanties, zoals vliegtickets en hotelovernachtingen.

Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) staat garant voor de vouchers van pakketreizen. Dat laatste is bijzonder, aangezien het SGR normaal niet garant staat voor een voucher. Komt een reisorganisatie nu in de financiële problemen, dan krijg je van het SGR alsnog gewoon je geld terug.

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor de coronavoucher. Een uitspraak van de Europese Commissie duidt erop dat klanten het recht hebben om binnen 7 dagen de reissom terug te krijgen in het geval van een annulering door de luchtvaartmaatschappij. Dit zorgt voor verwarring, aangezien dit niet geldt voor de vouchers die uitgegeven worden voor pakketreizen. Deze vouchers zijn namelijk gedekt door het SGR.

Valt één van de reisorganisaties waar wij de vakantie ondergebracht hebben om, dan ben je toch verzekerd van teruggave van de reissom. Ook de eigen pakketreizen van BeachCheck vallen onder deze dekking van het SGR. Dat is de reden waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) deze werkwijze van de Nederlandse reisbranche heeft goedgekeurd.

Wil je toch liever je geld terug?

We zitten in een ontzettend lastige situatie momenteel en vragen daarom om je begrip. We weten dat het niet ideaal is, maar we hopen ook na deze crisis te kunnen doen wat we het liefste doen: onze klanten voorzien van de fijnste tijd met hun geliefden.

Het is daarom op dit moment helaas niet mogelijk voor ons om je geld direct terug te betalen. Je kan op z’n vroegst 6 maanden na ontvangst van de voucher een verzoek tot teruggave indienen bij ons. Na uiterlijk één jaar, maar niet eerder dan 6 maanden na de datum van uitgifte, is BeachCheck verplicht om de volledige (restant)waarde uit te keren van de voucher.

Mag BeachCheck een voucher verstrekken in plaats van restitutie van de reissom?

Ja, dat mag. De Corona-voucher wordt door de Europese Commissie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gezien als een passende oplossing, gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren.

De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarnaast meegekeken bij de totstandkoming van de voorwaarden die aan de Corona-voucher zijn verbonden.

Tenslotte biedt de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dekking voor de vanaf 16 maart 2020 uitgegeven Corona-voucher. Als reiziger ben je er dus zeker van dat je reissom veilig is, mocht de reisorganisatie in de financiële problemen komen.

Meer info is te vinden op de website van het ANVR.

Krijg ik ook voucher tegoed voor mijn stoelreservering of bagage?

Als je de kosten voor een stoelreservering, huurauto, bagage of reis- en/of annuleringsverzekering aan BeachCheck hebt voldaan, dan zal dit bedrag toegevoegd worden aan de waarde van de voucher.

Heb je rechtstreeks bij een vliegtuigmaatschappij, autoverhuurder of verzekeraar bagage, een stoelreservering, een huurauto of reis- en/of annuleringsverzekering bijgeboekt, dan dien je zelf rechtstreeks contact op te nemen met de partij waarbij je dit hebt geboekt.

Alle voorwaarden zijn te vinden op onze speciale Corona-voucher pagina.

Kan ik de voucher aan iemand anders geven?

De voucher is strikt persoonsgebonden. Je mag deze dus niet zomaar overdragen aan iemand anders. Het is wel mogelijk om de voucher over te dragen aan iemand uit het reisgezelschap van de oorspronkelijke boeking. Dit dient echter wel vooraf kenbaar gemaakt te worden aan BeachCheck door middel van een e-mail naar info@beachcheck.com.

Mijn vakantie is al een tijdje geannuleerd, maar ik heb nog steeds geen voucher ontvangen. Wanneer krijg ik mijn voucher?

We hebben inmiddels alle vouchers verstuurd voor boekingen met vertrek tot en met 30 juni 2020.

We versturen de voucher per e-mail naar het bij ons bekende e-mailadres van de hoofdboeker. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan even voor de zekerheid de map met Ongewenste e-mail. Heb je echt geen e-mail ontvangen en stond je vakantie gepland voor 30 juni 2020? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 013-5323507 of stuur een e-mail naar info@beachcheck.com.

Voor mijn vakantie
Klopt het dat ik een gezondheidsverklaring moet invullen voordat ik op vakantie ga?

Ja, dat klopt. Het RIVM verplicht alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen voordat je naar het buitenland mag reizen. Deze verklaring moet elke reiziger (ook kinderen) altijd bij zich dragen tijdens de gehele vakantie. De verklaring dient maximaal 24 uur voor vertrek te worden uitgeprint en ingevuld. De gezondheidsverklaring is hier te downloaden.

Hoe kan ik online inchecken?

Online inchecken is meestal vrij eenvoudig en snel afgerond. Wel heeft elke luchtvaartmaatschappij eigen regels met betrekking tot het online inchecken. Lees de voorwaarden op het ticket dat je van ons ontvangt bij je reisbescheiden daarom altijd goed door.

Online inchecken is verplicht bij de volgende vliegmaatschappijen:

 • Ryanair
 • Laudamotion
 • TUI Fly Germany
 • Easy Jet

Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen waarbij het niet mogelijk is om online in te checken. Wanneer je met één van de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegt, kun je gratis inchecken bij de balie op de luchthaven.

 • Aegean Airlines
 • Freebird
 • Level
 • Onur Air

Online inchecken per vliegtuigmaatschappij:

 • Condor: Check vanaf 24 uur en tot 2 uur vóór vertrek online in bij Condor.
 • Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines: Vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek kan je online inchecken bij Corendon (Dutch) Airlines.
 • Easyjet: Inchecken bij Easyjet is mogelijk vanaf 30 dagen en tot 2 uur voor vertrek.
 • Eurowings: Je kan al vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek inchecken bij Eurowings.
 • KLM: Het is mogelijk om vanaf 30 uur voor vertrek in te checken bij KLM. Reis je van of naar de Verenigde Staten, dan is inchecken mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek.
 • Laudamotion: Bij Laudamotion is het verplicht om vanaf 48 uur en tot 2 uur voor vertrek online in te checken. Heb je een stoel gereserveerd? Dan is het mogelijk om tot 60 dagen voor vertrek in te checken.
 • Ryanair: Het is verplicht om vanaf 48 uur tot 2 uur voor vertrek online in te checken bij Ryanair. Heb je een stoelreservering? Online inchecken is mogelijk vanaf 60 dagen voor vertrek.
 • Transavia: Het is bij Transavia mogelijk om vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek online in te checken.
 • TUI Fly: Inchecken bij TUI Fly is online mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek. De stoel die je krijgt toegewezen, kun je tegen betaling nog wijzigen. Dat kan nog tot 5 uur voor vertrek, mits er stoelen beschikbaar zijn. Het is bij de incheckbalie op de luchthaven niet mogelijk om je voorkeur door te geven. Voor de volgende bestemmingen is het niet mogelijk om online in te checken bij TUI Fly: Cuba, Dominicaanse Republiek, Finland, Jamaica, Mexico, Suriname en de Verenigde Staten.
 • TUI Fly Germany: Zonder stoelreservering kan je vanaf 48 uur voor vertrek online inchecken. Bagage kan afgeleverd worden tot 60 minuten voor vertrek.
Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn op de luchthaven?

Schiphol Airport

Hoe laat je op Schiphol aanwezig dient te zijn hangt af van de vliegmaatschappij. Houdt over het algemeen rekening met 2 uur voor vertrek voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor vertrek voor bestemmingen buiten Europa.

Eindhoven Airport

We adviseren je om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op Eindhoven Airport. Check voor de zekerheid nog even bij je vliegmaatschappij hoe laat je aanwezig dient te zijn. Heb je thuis nog niet ingecheckt voor je vlucht, doe dat dan als eerste wanneer je op de luchthaven arriveert. Heb je alleen handbagage bij? Dan kan je in principe gelijk doorlopen richting de controle. Heb je ook ruimbagage bij? Ga dan op zoek naar een bagage drop off balie. Ook zijn er op Eindhoven Airport een aantal Drop&Go systemen aanwezig, waarmee je zelfstandig je ruimbagage in kan checken.

Groningen Airport Eelde

De incheckbalies op Groningen Airport Eelde zijn altijd 2 uur voor vertrek van jouw vlucht geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Check altijd even de instructies van de vliegmaatschappij voor de definitieve sluitingstijd.

Brussels Airport

Voor vluchten binnen Europa adviseert Brussels Airport om 1,5 tot 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa, dan dien je 3 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Rotterdam The Hague Airport

Vanwege verbouwingswerkzaamheden en langere wachtrijen adviseert Rotterdam The Hague Airport om zeker 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Maastricht Aachen Airport

Voor vertrek vanaf Maastricht Aachen dien je minimaal 2 uur van tevoren aanwezig op de luchthaven. De incheckbalies zijn 2,5 uur voor vertrek geopend.

Is ruimbagage bij mijn vakantie inbegrepen?

Iedere vliegmaatschappij heeft eigen, soms strenge regels met betrekking tot ruimbagage. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is ruimbagage helaas niet meer standaard bij de prijs inbegrepen en kun je de ruimbagage online bijboeken.

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Het is overigens vaak voordeliger om ruimbagage direct bij te boeken. In sommige gevallen is het achteraf bijboeken van ruimbagage een stuk duurder. Het is niet aan te raden om te wachten met het bijboeken van ruimbagage tot je op het vliegveld bent. In de meeste gevallen is dit zeer prijzig.

Informatie over ruimbagage vind je altijd op de boekingsbevestiging die je van ons ontvangt na het maken van een reservering.

Mocht je geen ruimbagage hebben bijgeboekt op het moment dat je de reservering hebt afgerond, dan kun je in de meeste gevallen zelf via de website van de luchtvaartmaatschappij de door jouw gewenste ruimbagage bijboeken. Gebruik hiervoor het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op de boekingsbevestiging) en ons e-mailadres: info@beachcheck.com.

Uiteraard beantwoorden wij graag je eventuele vragen over ruimbagage. Als een extra service kunnen wij je ook helpen met het bijboeken van ruimbagage.

Kan ik zelf ruimbagage bijboeken?

Wanneer je een vakantie bij BeachCheck op onze website reserveert, krijg je bijna altijd de mogelijkheid om direct ruimbagage bij te boeken. Krijg je deze mogelijkheid niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat ruimbagage bij je boeking inbegrepen is. Mocht je hierover twijfelen, dan raden wij je aan om altijd even contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail.

Heb je de boeking al reeds gemaakt en wil je later nog ruimbagage bijboeken, dan kan dat in de meeste gevallen op de website van de vliegmaatschappij. Log in met het reserveringsnummer van de vlucht (te vinden op onze boekingsbevestiging) en ons e-mailadres info@beachcheck.com. Kom je hier zelf niet uit, dan willen we je hier gerust bij helpen.

Houdt rekening met het feit dat het achteraf bijboeken van ruimbagage vaak duurder is dan tijdens het boekproces. We raden je dan ook aan om dit direct bij te boeken op onze website.

We hebben daarnaast een speciale Corona-voucher pagina opgezet. We hebben daar alle voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!