Introductie
Bezienswaardigheden

Vakantie Florence

Er zijn weinig steden in Europa kunstzinniger dan Florence. Deze stad in het mooie Toscane staat bekend om culturele hoogtepunten als het Uffizi museum, het Palazzo Pitti en de beroemde Ponte Vecchio over de rivier de Arno.

De stad is vooral geliefd door de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst uit de Renaissance. Het Palazzo Vecchio is daar een goed voorbeeld van. De rijke De'Medici familie, één van de meest vooraanstaande families van Europa, had het zeer lange tijd voor het zeggen in Florence. Een groot deel van de kunstschatten van de stad zijn dan ook te danken aan De'Medici familie.

Ben je een liefhebber van schilder- en beeldhouwkunst, dan moet het Uffizi museum zeker onderdeel uitmaken van een stedentrip Florence. Met werken van onder andere Botticelli en Michelangelo behoort dit museum tot de beste in heel Europa.

De absolute trots van Florence is de Duomo. Met zijn enorme koepel en klokkentoren is dit de blikvanger van de stad. De domkerk is een van de mooiste voorbeelden van de artistieke architectuur uit de Renaissance. Brunelleschi ontwierp de koepel die wordt gezien als een van de knapste staaltjes bouwkunde in de geschiedenis.

Het beste van Toscane is te vinden op de Mercato Centrale di San Lorenzo. Geniet van lokale lekkernijen zoals salami, wijnen en olijfolie. In de zomer kan je heerlijk genieten op één van de terrassen onder het genot van een heerlijk wijntje en wat heerlijke hapjes zoals de specialiteiten op het gebied van ham en worst.

Ook liefhebbers van shoppen komen in Florence aan hun trekken. Wilt u eens gek doen, ga dan naar Via de Tornabuoni waar de winkels van Armani, Gucci en Prada zijn gevestigd. Voor de iets kleinere portemonnee gaat u naar de Via Por Santa Maria, bij de brug Ponte Vecchio, Via dei Calzaiuoli, Via Roma en Via Cerretani.

Om alle hoogtepunten te kunnen bezoeken en niet te hoeven haasten, is het aan te raden om zeker 3 dagen in te ruimen voor een bezoek aan Florence. Omdat de stad zoveel heeft te bieden is het niet uit te sluiten dat u nogmaals terug dient te keren naar deze mooie plek.
- Ponte Vecchio- Santa Maria del Fiore- Santa Croce- Uffizi - Giotto’s Campanile

Onze Florence aanraders

Hotel Machiavelli Palace
Vertrek 26-02-2024
Amsterdam
618 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel The Social Hub Florence
Vertrek 10-03-2024
Brussel Charleroi
575 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Aparthotel PopArtment
Vertrek 12-03-2024
Brussel Charleroi
645 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Albergo Firenze
Vertrek 26-02-2024
Amsterdam
647 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!