Introductie

Vakantie Groot-Brittannie

Onder Groot-Brittannië verstaan we het grootste eiland onder de Britse eilanden dat gevormd wordt door Engeland, Schotland en Wales. Samen met Noord-Ierland vormen deze drie landen het Verenigd Koninkrijk. Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door grote steden als Londen, Edinburgh en Manchester, rustieke graafschappen op het Engelse platteland, ruige landschappen en eeuwenoude kastelen in Wales en Schotland.

Hoewel Engeland nog weleens als synoniem wordt gebruikt, is dit dus eigenlijk niet correct. Engeland beslaat echter wel tweederde van het oppervlak van heel Groot-Brittannië, wat ruimte biedt voor iconen als de Big Ben, mysterieus Stonehenge en deftig Windsor Castle. Een rondreis door Engeland is een boeiend en verrassend schouwspel. Het Engelse landschap lijkt namelijk continu van gedaante te veranderen. Van elegante, stijlvolle cottages en landgoederen die rechtstreeks uit Downton Abbey weggeslopen lijken tot de ruige, grauwe straten van industriële steden als Birmingham, Manchester en natuurlijk Londen.

Levendige en historische steden als Glasgow en Edinburgh worden in Schotland afgewisseld door de ruige Highlands, mysterieuze meren en ongerepte stranden. Schotland is een paradijs voor natuurliefhebbers en heeft veel meer te bieden dan alleen whisky en doedelzakken.

De omvang van Wales is weliswaar bescheiden, maar het land barst van de sprookjes en verhalen, valleien en kastelen. De hoofdstad Cardiff werd bovendien uitgeroepen tot de gezelligste stad van Groot-Brittannië.

Noord-Ierland herbergt machtige gletsjervalleien, donkere wouden en een uitgestrekte kustlijn met onder andere de beroemde Giant's Causeway. Het is niet voor niets dat Noord-Ierland is uitgekozen als decor voor verschillende scenes uit de populaire tv-serie Game of Thrones.

Onze Groot-Brittannie aanraders

Hotel The Gate
Vertrek 04-05-2024
Dortmund
867 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Yotel London Clerkenwell
Vertrek 19-12-2024
Keulen
785 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Aparthotel Wilde Aparthotels London - Paddington
Vertrek 17-12-2024
Keulen
1123 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel The Hoxton Shepherds Bush
Vertrek 28-07-2024
Eindhoven
906 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!