Introductie

Vakantie

Fortaleza is een drukke en grote badplaats, tevens de hoofdstad van de staat Ceará met in totaal 25 kilometer kilometer aan strand. De plaats wordt gekenmerkt door veel hoogbouw en een recht stratenpatroon. Vooral op de stranden en bij de boulevard Beira Mar is er veel toeristische bedrijvigheid. Deze boulevard wordt met name 's avonds veel bezocht door de Brazilianen zelf, die er flaneren, joggen en een drankje nuttigen in een van de vele zogenaamde barraca's (strandbarretjes).

Opvallend zijn verder de uitgaanswijk Iracema, het deels gerestaureerde culturele centrum Dragão do Mar en het oude centrum met veel winkels en enkele historische gebouwen. Aan de oostkant van Fortaleza is de wijk Praia do Futuro met het gelijknamige en zeer lange strand, dat vooral door toeristen wordt bezocht. De voor toeristen interessante delen en hotels liggen echter verspreid over de grote stad. Brazilianen houden van uitgaan, wat een sfeervol straatbeeld creëert. Er zijn 's avonds regelmatig optredens van diverse bandjes. Fortaleza is tevens een goede uitvalsbasis voor excursies in de omgeving.

Onze aanraders

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!