Introductie

Vakantie

Alicante ligt aan de Spaanse Costa Blanca en wordt vaak alleen gezien als de toegangspoort voor de overige badplaatsen in de omgeving. Dit is zonde, want Alicante heeft een fijne mix tussen zon, zee en strand én cultuur te bieden.

De kilometerslange wandelboulevard Explanada de España scheidt het zandstrand van Playa del Postiguet met het historische centrum. In het centrum hangt een typisch Spaanse sfeer met alles tapasbarretjes en karakteristieke pleinen en kerken.

Alicante ligt in de schaduw van de 166 meter hoge berg Benacantil. Op de top van deze berg ligt het 16de eeuwse Castillo de Santa Barbara. Per huurauto, te voet (flinke klim), toeristenbus of met de lift is het hoger gelegen kasteel te bereiken. Op diverse plekken bij het kasteel heb je uitzicht over het hele centrum van Alicante en de Middellandse Zee. Maar ook vanaf de stranden, pleinen en straten van Alicante zie je het Middeleeuwse kasteel boven de stad uit prijken.

Onze aanraders

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!