Introductie

Vakantie

Warschau is de trotse hoofdstad van Polen en staat bol van de contrasten. De stad heeft een rijke geschiedenis door onder andere de Sovjetperiode. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is vrijwel de hele stad verwoest. Maar hoe komt Warschau dan aan al die oude gebouwen? Aan de hand van foto’s voor de verwoesting zijn alle beschadigde gebouwen gerestaureerd en zijn gebouwen die totaal in puin lagen in oude stijl herbouwd. Het is dan ook fascinerend om te zien hoe goed de stad herbouwd is en lijkt dan ook alsof er nooit iets is gebeurd met de oude gebouwen. Warschau is één van de snelst groeiende steden van Europa.

Wat in België het Manneken Pis is, is een zeemeermin voor Warschau. Het standbeeld van deze zeemeermin is het bekendste plekje van de stad en is te vinden op het marktplein. Daarnaast moet je tijdens een staatsbezoek zeker het cultuurpaleis hebben gezien. Deze hoge toren was een geschenk van Stalin. Ook het Wilanow paleis behoort tot een van de belangrijkste trekpleisters van Warschau. Dit is het sierlijke buitenverblijf van de Poolse koning.

Onze aanraders

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!