Introductie

Vakantie Rome

Rome wordt ook wel de Eeuwige Stad genoemd. Nergens ter wereld is de klassieke oudheid zo goed verweven met de moderne tijd. Deze fantastische stad heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen kunst, cultuur en geschiedenis.

Aanschouw het iconische Colosseum en stap terug in de tijd op het Forum Romanum. Door de paleizen van keizers en pausen, kerken (ruim 900!) en overblijfselen uit de Romeinse tijd voelt de stad aan als één groot openluchtmuseum. De fonteinen van Piazza Navona verhullen een stadion uit de oudheid, de oculus (duivelsgat) in het plafond van het Pantheon zorgt voor verbazing alom. Een muntje in de Trevi Fontein zorgt ervoor dat u terugkeert naar Rome.

Uiteraard mag ook een bezoek aan de kleinste staat ter wereld en zetel van de paus, het Vaticaan, niet ontbreken. Het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek symboliseren de grote mogelijkheden van de katholieke kerk en zijn tevens het decor van het graf van Petrus.

Even belangrijk is de betekenis van de schilderkunst in het Vaticaan. Eén aantal van 's werelds bekendste werken is te vinden in het Musei Vaticani. Het beroemdste werk is natuurlijk het fresco dat Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse kapel schilderde, de Schepping van Adam.

Naast kunst en geschiedenis vindt u in Rome ook uitstekende winkels. De Via Condotti herbergt de creme de la creme van de modewereld.

Onze Rome aanraders

Camping Village Fabulous
Vertrek 05-10-2024
Brussel Zaventem
7,7
Goed
396 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Domus Sessoriana
Vertrek 24-11-2024
Brussel Zaventem
7,8
Goed
425 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Fiori
Vertrek 31-10-2024
Brussel Zaventem
9,0
Uitstekend
620 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Galileo
Vertrek 19-11-2024
Brussel Zaventem
432 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!