Introductie
Bezienswaardigheden

Vakantie Abu Dhabi

Dit rijke Emiraat is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Waar Abu Dhabi vroeger een beetje in de schaduw van Dubai stond, lijkt hier tegenwoordig geen sprake meer van.

Abu Dhabi kunt u in een aantal dagen bezoeken. Veel passagiers van Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij en één van de beste ter wereld, maken om deze reden een tussenstop in Abu Dhabi en reizen daarna door naar een andere bestemming in voornamelijk Zuid-Oost Azië. Er zijn veel bezienswaardigheden, maar wat toch het meeste opvalt is de skyline die vol staat met hoge wolkenkrabbers en andere indrukwekkende architectuur.

In Abu Dhabi vindt u onder meer de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee. Abu Dhabi organiseert daarnaast jaarlijks een Formule 1 Gran Prix en in 2017 opende zelfs het Louvre Abu Dhabi haar deuren. Het beroemde museum in Parijs besloot een zusterafdeling te openen in het Arabische Emiraat. Waar de bouw van het museum al een half miljard euro kostte, werd er nog eens 700 miljoen euro uitgegeven aan de collectie. Het duurste schilderij ter wereld, Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, is onderdeel van de collectie van het nieuwe Louvre. Het werd aangekocht voor 450 miljoen euro. Naast het Louvre wordt er ook gebouwd aan een Guggenheim, waardoor Abu Dhabi zomaar dé place to be kan worden voor museumfanaten.
De meeste spectaculaire moskee van Abu Dhabi is de Sheikh Zayed Moskee. Dit is een prachtig wit gebouw met vergulde torens en een enorm glanzende marmeren vloer die totaal niet passen tussen alle wolkenkrabbers die u ziet in de stad. De moskee wordt vaak in combinatie met het Falcon Hospital bezocht door mensen die graag even in de geschiedenis van Abu Dhabi willen duiken.

Onze Abu Dhabi aanraders

Hotel InterContinental Abu Dhabi
Vertrek 19-03-2024
Amsterdam
8,7
Heel goed
1412 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Khalidiya Palace Rayhaan Rotana
Vertrek 10-06-2024
Dusseldorf
8,8
Heel goed
871 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Centro Yas Island
Vertrek 19-03-2024
Amsterdam
7,7
Goed
934 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Hotel Beach Rotana
Vertrek 12-03-2024
Amsterdam
8,8
Heel goed
945 p.p.
Nu checken

Inclusief verplichte kosten

Psst, als eerste de beste deals ontvangen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak automatisch elke maand kans op een BeachCheque t.w.v. € 100,-!

{{ errorMessageName }}
{{ errorMessageEmailAddress }}

Wat klanten van ons vinden

‘Fantastische vakantie gehad, geboekt via BeachCheck. Goedkoper dan andere aanbieders. De informatie die we ontvingen van deze organisatie was duidelijk en compleet.’
Veilig boeken, check!